• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adana'da bulunan roket başlıklarıyla ilgili 9 kişiye gözaltı

Polisler tarafından durdurulan bir TIR'da bulunan toplam 933 adet roket başlığıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

 

Adana'da, içinde uyuşturucu bulunduğu ihbarı yapılan TIR'ı durduran polisler, Konya'da ve Adana'da üretildiği tespit edilen toplam 933 adet roket başlığı ele geçirdi.
 
MÜLTECİLERİN YAŞADIĞI KAMPTA KALIYOR
 
Gözaltına alınan şoför, Heysam Topalcı ismiyle tanıdığı kişinin kendisine nakliye için para ödediğini ve yükü Hatay Topboğazı'na götürdüğünü söyledi. Polis, Heysam Topalcı'nın, Hatay Yayladağı'ndaki Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampta kalan Haısam Toubaljeh olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonda Suriyeli Haısam Toubaljeh ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı.
 
UYUŞTURUCU İHBARI İÇİN DURDURULDU, ROKET BAŞLIĞI ÇIKTI
 
Adana Emniyet Müdürlüğü'nü dün sabah saat 07.30'da arayan bir kişi, Konya plakalı TIR içinde uyuşturucu taşındığını ve uyuşturucunun Metal İşleri Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Çağrı Torna'ya getirildiğini söyledi. İhbar üzerine dün sabah harekete geçen narkotik polisleri, Aladağ Kömür ve Nakliyat şirketine ait 42 ACF 92 plakalı TIR'ı şehir girişinden itibaren takibe aldı. Sanayi Sitesi girişinde durdurulan TIR'ın dorsesi narkotik köpeklerince incelenmek üzere açıldığında, roket başlıkları bulundu.
 
Şoför Lütfü K. gözaltına alındı. Aynı dakikalarda Çağrı Torna'ya baskın yapan polisler, İhsan P. ve Eyüp B.'yi gözaltına aldı.
 
İLK ETAPTA 1200 DENİLMİŞTİ, KAYITLARA 933 ADET OLARAK GEÇTİ
 
TIR, Terörle Mücadele Şubesi ve bomba imha ekiplerinin kontrolünde Şakirpaşa Polis Merkezi'ne getirildi. Burada yapılan sayımda, TIR'ın dorsesinde, ilk önce açıklanan 1200 yerine, 933 adet roket başlığı bulunduğu kayıtlara geçti. TIR'da ayrıca 10 adet farklı ebatta alüminyum boru bulundu.
 
"KONYA'DA YÜKLEDİM, HATAY'A GÖTÜRECEKTİM"
 
TIR şoförü Lütfü K., emniyetteki ifadesinde İskenderun'a kömür taşımak amacıyla gittiğini ve mazot parasını karşılamak için yoldan yük aldığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Konya'da tanıştığım ve adının Heysam Topalcı olduğunu bildiğim Suriye uyruklu kişi, TIR'a buradan malzeme yükledi. Yükün devamını ise Adana'daki sanayi sitesinde bulunan Çağrı Torna'dan alacağımı belirtti. İrtibat numaralarını verdi. Yükü Hatay'da Topboğazı'na getirip kendisine teslim edecektim. Başka bilgim yok."
 
BAŞLIKLAR SURİYE'YE GÖNDERİLECEKTİ
 
Bu ifadeler üzerine harekete geçen polis, TIR şoförüne yükü teslim eden ve kendisini Heysam Topalcı olarak tanıtan kişinin Yayladağı'nda Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampta kalan Suriye uyruklu Haısam Toubaljeh olduğunu tespit etti.
 
Hatay Terörle Mücadele Şubesi'nin de takibinde olan Toubaljeh, operasyonla gözaltına alındı. Suriye'ye gönderileceği öğrenilen roket başlıklarının 593'ünün Konya'da, 340'nın ise Adana'da yapıldığını tespit eden polisler, 3 ayrı ilde düzenledikleri operasyonlarda 9 kişiyi gözaltına aldı.
 
MAZOT PARASINI KARŞILAMAK İÇİN...
 
TIR'ın sahibi olan Aladağ Kömür ve Nakliyat Şirketi'nin yetkilileri Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, 35 yıldır İskenderun Limanı'nından Konya'ya kömür taşıdıklarını söyledi. Roket başlığı ele geçirilen TIR'ın önceki gece yine İskenderun'a kömür almaya gittiğini ve mazot parasını karşılamak amacıyla yoldan yük aldığını aktardı. Yükün ne olduğu konusunda hiçbir fikirlerinin olmadığını aktaran şirket yetkilileri, "Birçok nakliye şirketi gideceği yerin mazot parasını çıkarmak için yoldan yük alır. Arkadaşımızın yükün ne olduğunu bilmediğini tahmin ediyoruz. Bunun dışında şirketimize henüz bilgi aktarılmadı. Yükü veren şirketle hiçbir ilgimiz yok" dedi.
 
VALİ: NET BİR ÖRGÜT İSMİ YOK
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TIR'la ilgili şu açıklamada bulunmuştu: Bütün bağlantılar araştırılıyor. Dolayısıyla sadece araç sürücüsü ve araçta bulunanlar değil, bunun dışında bu sevkıyat işini organize eden konunun muhataplarının da tespit edilmesine ve onların da haklarında yasal işlem yapılması konusunda arkadaşlarımız, yetkili cumhuriyet savcısının gözetimi ve denetiminde çalışmalarını yürütüyorlar.
 
Nerede ve nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var. TIR'ın Konya'dan geçiş yaptığı bilgisi de var. Bununla ilgili kesin bir örgüt ismi yok ama bu şunu gösteriyor; Türkiye'de özelikle çevremizde birtakım yasa dışı örgütlere karşı kararlı tavır sergilendiğini ortaya koyuyor.
 
Bu, gerekli hassasiyetin gösterildiği, intikal eden istihbaratın değerlendirildiğini, suç teşkil eden herhangi bir duruma meydan verilmediğini ortaya koyuyor.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim