• BIST 8718.11
  • Altın 2246.872
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1918
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Adana’da Bisiklet Hakem Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Adana’da Bisiklet Hakem Gelişim Semineri Gerçekleştirildi
Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Şükrü Aydın, hakemlikte gösterilen toleransın sporcu ve kulüpler tarafından istismar...

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Şükrü Aydın, hakemlikte gösterilen toleransın sporcu ve kulüpler tarafından istismar edildiğini söyledi.

Aydın, Adana'da gerçekleştirilen "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması" kapsamında Menderes Spor Salonu toplantı odasında yapılan "Bisiklet Hakem Gelişim Semineri"nde yaptığı konuşmada, ülkede bisiklet sporunun gelişmesi, yaygınlaşması ve uluslararası arenada kendini hissettirmesi için aile ortamında ekip çalışmasına büyük önem verilmesini gerektiğini söyledi.

Hakemlerin müsabakalarda uluslararası yarış kurallarını tam olarak uygulamalarını isteyen Aydın, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Adana'da yapılan gelişim seminerine Adana'nın yanı sıra Diyarbakır, Ankara, Bursa, Mersin, İzmir ve diğer illerden katılan 30 hakemi kutluyorum. Çünkü, gelişim seminerinde Avrupa'da bisiklette uygulanan son bilgileri aktarılacak. Sporcuların parkurda yarışması, sağlığı ve güvenliğinde hakemlere büyük görev düşüyor. Hakemlikte gösterdiğimiz tolerans zaman zaman sporcu ve kulüpler tarafından istismar ediliyor. Bu nedenle kuralları taviz vermeden uygulamalıyız. Örneğin, duyurularımızda "yarışlara kayıtlar saat 17.00'de sona eriyor" denildiğinde 17.01'de gelen sporcuyu çok önemli mazereti yoksa yarışa almamamız gerekir. Bir de sporcuların kıyafetleri yönetmelikle bellidir. Bunun dışında kıyafetle geleni de yarışa almamalıyız. Ayrıca, diğer sporculara kural dışı davranarak zor durumda bırakan sporcuyu hiç çekinmeden diskalifiye etmeliyiz."

Bu sezon Salcano Bisiklet Firması'nın hakemlere sponsor olduğunu hatırlatan Aydın, Salcano firmasının tüm hakemlere 2 gömlek bir pantolon vereceğini, hakemlerin tek tip kıyafetle müsabaka yöneteceklerini ifade etti.

"HAKEMLER EN AZ BİR YABANCI DİL BİLMELİ"

MHK Başkanı Aydın, hakemlerin sürekli kendilerini geliştirmesini, en az bir yabancı dil bilmesini istedi. Çok iyi yabancı dil bilen ve yıllardır bisiklet sporuyla yakından ilgilenen Dağ Bisikleti Teknik Kurul Başkanı Gürol Çaydaş'ın Türkiye'de ilk kez Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI)Yarış Komiseri belgesi aldığını belirterek Gürol Çaydaş'ı kutladı.

Gürol Çaydaş, geçen yıl 24-27 Ekim tarihleri arasında Macaristan'ın Başkent'i Budapeşte'de İngilizce olarak yapılan sözlü ve yazılı sınavdan yüksek puan alarak UCİ Komiseri olduğunu, diğer hakemlerin de bu gibi girişimlerde bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Bisiklette son gelişmeleri aktaran Güral Çaydaş, hakemlerin bisiklette Dünya ve Avrupa'yı yakından takip etmelerini istedi.

Toplantıya katılan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Bisiklet Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ahmet Şahin Ünsal ile Bölge Antrenörü Fatih Aydın, hakemlere başarılar dilediler.

Adana’da Bisiklet Hakem Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Adana’da Bisiklet Hakem Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Adana’da Bisiklet Hakem Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim