• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Adana’da "Bebek" Skandalı

Adana’da "Bebek" Skandalı
Adana'da, 2 yıl önce başkasının kimliğini kullanarak doğum yaptığı belirtilen üniversite öğrencisi, erkek arkadaşı ve bebeği alıp nüfusta kendi...

Adana'da, 2 yıl önce başkasının kimliğini kullanarak doğum yaptığı belirtilen üniversite öğrencisi, erkek arkadaşı ve bebeği alıp nüfusta kendi üzerlerine kayıt yaptıran karı koca ile doğuma aracılık eden doktor ve hemşire gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl ismi açıklanmayan bir kadının telefonu çaldı. Telefonu açan kadına aile sağlığı merkezinden aradığını söyleyen kişi, "Bebeğinize neden hiç aşı yaptırmaya getirmediniz?" diye sordu. Şok olan kadın, "Ben yakın zamanda doğum yapmadım benim bebeğim yok" diyerek yanıt verdi.

Aile sağlığı merkezi görevlisi ise "Olur mu sizin 1 yaşlarında erkek bebeğiniz var" diye yanıt verince kadın yaptığı araştırmada, 1 yıl önce özel bir hastanede kendi adıyla doğum yapıldığını belirledi.

Mağdur kadın Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

2014 yılında özel bir hastanede başkasının kimliğini kullanarak doğum yapan kimliği meçhul bir kişinin olduğunun ve bebeğin akıbetinin bilinmediğinin anlaşılmasının ardından, bebeğin öldürülmüş veya organ ticaretinde kullanılmış olabileceği ihtimali üzerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Konunun araştırılması için görevlendirilen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce oluşturulan özel ekip özel hastanenin kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede sahte kimlik düzenlenerek Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde okuyan A.Y. (22) isimli öğrencinin doğum yaptığı belirlendi.

Polis, Hatay'a giderek A.Y. (22) ile sevgilisi S.K.'yi gözaltına aldı. Üniversiteli sevgililer, okudukları için bebeğe bakamayacaklarından hastanede bebeği olmayan Y.Ş. (47) ile M.Ş. (52) çiftine verdiklerini söyledi.

Gözaltına alınan Y.Ş. ve M.Ş. çifti, uzun süredir evli olduklarını ancak çocukları olmadığı için hastanedeki doktor D.U. ile hemşire N.K.'nin (50) yardımıyla üniversiteli çiftin bebeği olduğunu ancak bakmak istemediklerini söylediklerini, kendilerinin de çocukları olmadığı için bebeği kabul edip nüfuslarına geçirdiklerini söylediği öğrenildi. Bu ifade üzerine doktor ile hemşire de gözaltına alındı.

2 yaşındaki bebek ise savcılığın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri'ne teslim edildi. Bebek ile bebeği nüfuslarına alan aile ile çocuğun annesi ve babası olduğu belirtilen şahıslardan mahkeme kararı ile DNA örnekleri alınarak incelenmek üzere Ankara Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli, "Resmi Belgede Sahtecilik", "Soybağını değiştirme", "Hile ile Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkemece, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Adana’da "Bebek" Skandalı

Adana’da "Bebek" Skandalı

Adana’da "Bebek" Skandalı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim