• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı
Adana'da toplam 209 milyon TL'lik sulama, dere ıslahı ve köprüden oluşan tesislerin temeli törenle atıldı.

Adana'da toplam 209 milyon TL'lik sulama, dere ıslahı ve köprüden oluşan tesislerin temeli törenle atıldı. Menderes Kapalı Spor Salonu'ndaki temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da katıldı.

İmamoğlu Sulaması 2. Kısım, Aladağ Kasımlı Göleti ve Sulaması, Kozan Meletmez Göleti ve Sulaması, Seyhan TD-8 Kanalı Deresi Islahı ve Ceyhan BS6 Kanalı üzerine köprü yapımı ve emniyet tedbirlerinin alınması projelerin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projelerin Adana için önemli olduğunu söyledi. Kendisi için büyük hatıralarının olduğu Yedigöze Barajı'nın da içinde olduğu İmamoğlu topraklarını sulayacak olan projenin ikinci kısım inşaatını başlattıklarını ifade etti. Projenin bir yıl zarfında bitirileceğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu proje Adana'mızın, belki Türkiye'nin en önemli projesi. İnşallah, bu projeyi en kısa zamanda bitireceğiz. Yaklaşık olarak bir yıl zarfında bitireceğiz. İnşallah 2017 yılında hatta daha önce bitireceğiz." dedi.

Adana'da şuana kadar 500 bin dekarlık alanı sulamaya açtıklarının altını çizen Bakan Eroğlu, "Ama bu yeterli mi, inşallah en kısa zamanda bunu 1.5 milyon dekara çıkaracağız. Bütün dereleri ıslah edeceğiz. Bugün Adana'ya getireceğimiz toplam maliyet 239 milyon TL. Bunun yanında Başbakanımız Akdeniz Bölgesi ile ilgili büyük bir gelişim projesi hazırlayın demişti, biz de bunu hazırladık. Adı Akdeniz Gelişim Projesi. Adana merkezli olmak üzere 3724 tesisten oluşuyor. İnşallah bu projeyi de 30 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar yapacağız. Akdeniz Bölgesine 37 milyar TL'lik yatırım yapılacak." ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra orman köylülerine kullandırılan ORKÖY kredileri kapsamında sertifika dağıtımı yapıldı. Bakanlar ve protokol daha sonra butona basarak tesislerin temeline ilk harcı attı.

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı

Adana'da 209 milyon TL'lik projenin temeli atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim