• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Adana’da 2 polisi şehit eden PKK’lılara müebbet hapis istemi

Adana’da 2 polisi şehit eden PKK’lılara müebbet hapis istemi
Adana'da hastane önünde ekip otosuna silahlı saldırı düzenleyerek 2 polisi şehit eden PKK'lılar hakkında, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er...

Adana'da hastane önünde ekip otosuna silahlı saldırı düzenleyerek 2 polisi şehit eden PKK'lılar hakkında, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına 10 Haziran'da başlanacağı öğrenildi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde bulunan Şehit Mehmet Ali Arslan Palis Merkezi'nde görevli polis memurları Bircan İlhanlı ve Süleyman Çakır, 28 Eylül 2015'teki bir soruşturma kapsamında bir özel hastaneden rapor almaya geldi. Raporu alan polis memurları hastane otoparkından çıkarken PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak şehit oldu.

Olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Polislerin şehit edilmesi olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Vedat Bayram, Bedri Kavak ve Serhat Güzel hakkında, "Kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, mala zarar verme, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sanıklar hakkında cumhuriyet savcısı, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi. 19 sayfalık iddianamede, hain saldırının oluşu, terör saldırısından kurtulan polis memuru İsa Doğan ile 3 sanık ve olayı gördükleri iddia edilen tanıkların ifadeleri de yer aldı. Şüphelilerden Serhat Güzel'in, örgüt içerisinde Şahin kod adıyla, Vedat Bayram'ın Velat kod adıyla terör örgütü içinde faaliyetlerde bulunduğu belirtilen iddianamede, "Arkadaşları Bedri Kavak ile birlikte PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin emir ve talimatı ile devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak için eylem yapmaya karar verdikleri anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

İsa Doğan, Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı isimli polis memurlarının, yürütülen bir soruşturma kapsamında rapor almak için 28 Eylül'de saat 20.15'te ekip otosu ile Özel Güney Hastanesi'ne geldiği belirtilen iddianamede, "Polisler, hastanedeki işlemlerini bitirdikten sonra İsa Doğan'ın kullandığı ekip otosu ile hastane otoparkından ana yola çıktıkları sırada, kendilerini takip eden ve tanınmamak için başlarına kask giyen Serhat Güzel ve Vedat Bayram, motosikletle yolun karşısına geldi. Vedat Bayram elde edilemeyen kalaşnikof tüfek ile polis memurlarının üzerine rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada diğer şüpheli Bedri Kavak'ın, gözcülük yaptığı şüpheli Vedat Bayram'ın, bu şekilde yaklaşık 10-15 el ateş ettikten sonra 3'ü de kaçarak uzaklaştı. Silahtan çıkan mermilerin polis memurları Bircan İlhanlı ve Süleyman Çakır'ın vücutlarının değişik yerlerine isabet etiği ve bu nedenle şehit oldukları belirlendi. Polis memuru İsa Doğan'ın aracın direksiyon altına eğilmesi nedeniyle mermilerin isabet etmediği saptandı. Ayrıca, mermilerin ekip otosuna isabet etmesi sonucu ekip otosunda zarar meydana gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

Saldırıyı gerçekleştirerek ateş eden kişinin Vedat Bayram olduğunu, saldırıda ekip otosunda bulunan polis memuru İsa Doğan tarafından kesin olarak teşhis edildiği bilgileri de iddianamedeki yerini aldı. Vedat Bayram, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Vedat Bayram, savunmasında, Adana'ya bomba yapımı ve PKK gençlik yapılanması için geldiğini iddia ettiği PKK'lı Yusuf Bayram'ın olayı gerçekleştirmiş olabileceğini düşündüğünü belirterek, "İnternet kafede Sefer Ava, Yusuf Bayram ve kadro olarak bilinen şahısları kastederek, "Bunlar bir eylem yapıp yine geldikleri gibi dağa gidecekler" dediğini duydum. Kadro olarak bahsettiği Şilan ve Nergis isimli bayanlar. Bu iki bayan ile Yusuf Bayram'ın bir eylem yapıp gideceklerini HDP yöneticileri ve Sefer Ava söyledi, ben de duydum." şeklinde ifade kullandı.

Cihan

Adana’da 2 polisi şehit eden PKK’lılara müebbet hapis istemi

Adana’da 2 polisi şehit eden PKK’lılara müebbet hapis istemi

Adana’da 2 polisi şehit eden PKK’lılara müebbet hapis istemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim