• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Adana’da 15 ilçe tek haberleşme ağıyla birleştirildi

Adana’da 15 ilçe tek haberleşme ağıyla birleştirildi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASELSAN yetkilileriyle bir araya gelerek kaynakların doğru, verimli kullanımı ile yerli firmalarla işbirliği...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASELSAN yetkilileriyle bir araya gelerek kaynakların doğru, verimli kullanımı ile yerli firmalarla işbirliği yapma konusuna çok önem verdiklerini söyledi.

ASELSAN Ankara Bölge Satış Müdürü Şebnem Baran Ruhi ve ASELSAN Bölge Bayi MEBA Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Battal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

ASELSAN'ın kendi alanında dünyanın en önemli firmalarından biri olduğunu söyleyen ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sözlü, ASELSAN'ın dünyadaki pazar payını artırmasını arzu ettiğini belirtti.

İlçeler tek haberleşme ağında birleştirildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığı 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girdiğini hatırlatan Sözlü, yasayla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sahasının genişlediğini, dolayısıyla haberleşme sisteminin aktif olarak işlemesinin güçleştiğini belirtti. Haberleşmenin belediye hizmetlerinin temelini oluşturduğunu söyleyen Sözlü, "Adana Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız 2015 yılında Adana'da ASELSAN DMR haberleşme sisteminin alt yapısını kurarak tüm ilçeleri tek bir haberleşme ağında birleştirdi. Bu konuda ASELSAN'la ortak çalışmaktan memnunuz" dedi.

Kaynakların doğru kullanımı ve yerli firma tercihi

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak iş ortaklığı noktasında her zaman önceliği yerli firmalara verdiklerini ifade eden Sözlü, "Bu haberleşme ağını çok makul fiyatlarla oluşturduk. Geçmiş yıllarda bu gibi işler bizim bugün ayırdığımız bütçenin çok daha fazlasına yapılıyordu. Adanalının alın teri, emeği bizim hassas noktamız. Hemşehrilerimizin parasını etkin hizmetlere kanalize etme noktasında çok hassasız. Kriterlerimize uyan yerli, milli firmalarımız dururken, başka firmalarla iş yapmayız" diye konuştu.

Ziyaret sonunda ASELSAN yetkilileri, Başkan Sözlü'ye milli firmaya verdikleri destekten ve belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür etti.

Adana’da 15 ilçe tek haberleşme ağıyla birleştirildi

Adana’da 15 ilçe tek haberleşme ağıyla birleştirildi

Adana’da 15 ilçe tek haberleşme ağıyla birleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim