• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Adana Yüzme Karması Marmaris’e Gitti

Adana Yüzme Karması Marmaris’e Gitti
Yüzme Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan "11-12 Yaş Grubu Olimpik Kulaçlar Türkiye Yüzme Şampiyonas"na katılacak Adana yüzme karması Muğla'nın...

Yüzme Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan "11-12 Yaş Grubu Olimpik Kulaçlar Türkiye Yüzme Şampiyonas"na katılacak Adana yüzme karması Muğla'nın Marmaris ilçesine 20 sporcuyla hareket etti.

Adana Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) Başantrenörü Martin Grabowski, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, tüm sporcuların derecelerini geliştirdiklerini, bütün hedeflerinin milli takıma Adana'dan sporcu kazandırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de 5 TOHM merkezi içinde en başarılı bölge olduklarını, tesis ve sporculara sağlanan olanaklar artıkça buna paralel olarak daha çok madalya kazanacaklarını ifade eden Grabowski, şöyle devam etti:

"Bizimle birlikte Ankara, Trabzon, Kayseri ve Bursa'da toplam 5 TOHM merkezi bulunuyor. Bizlerde belirli bir şekilde denetleniyoruz. Yetkililerin de söylediği gibi örnek alınan en başarılı TOHM gösteriliyoruz. Bazı eksiklerimize rağmen 15-20 kişiyle başladığımız çalışmalara farklı yaş gruplarında toplamda 30'ı kız toplam 73 elit, performans sporcusuna sahibiz. Geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası'nda Murat Gürkan Narman, Eylül Gürkan ve Kürşat Yılmaz ile güçlü rakiplerimize karşı bir altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandık. Aynı başarıyı ferdi ve takım olarak Marmaris'te de göstereceğimize inanıyorum. Hedefimiz yeni kahramanlar yaratmak."

Grabowski, Adana ve Mersin'de bulunan spor kulüplerine ve antrenörlere de katkılarının bulunduğunu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Adana'dan sporcu götürmeyi hedeflediklerini, sponsor kuruluşların desteğini beklediklerini belirterek, her zaman desteğini gördükleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a teşekkür etti.

Marmaris'te gerçekleştirilecek Olimpik Kulaçlar Türkiye Şampiyonası'na Martin Grabowski, yardımcı antrenörler Volkan Tuncil, Alp Kandemir ile koordinatör Gürhan Bencan'ın yanı sıra gidecek olan 20 sporcunun isimleri şöyle:

Derin Yerlikaya, Atakan Malgil, Cemre Tekbulut, A. Helin Dinçer, Bora Tokcan, Berkay Aksu, Beste Özkan, Kayra Erdoğan, Sira Nur Eroğlu, Esra Ayneci, Mustafa Kaan Kıykım, Ada Merve Pas, Ahmet Değer Şimşek, Arin Kaan Kurtuluş, Emine Naz Coşkun, Mustafa Sevenay, Azra Meydan, Yaremir Yücel, Serap Ertik, Emir Nephan.

Adana Yüzme Karması Marmaris’e Gitti

Adana Yüzme Karması Marmaris’e Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim