• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Adana ve Kocaeli'de PKK Operasyonu: HDP'li İlçe Başkanları Gözaltında

Adana ve Kocaeli'de PKK Operasyonu: HDP'li İlçe Başkanları Gözaltında
Adana'nın Ceyhan ilçesi ile Kocaeli'nin Darıca, Gebze ve Çayırova ilçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda HDP Ceyhan İlçe Başkanı ile HDP Darıca İlçe Başkanı da gözaltına alındı.

Kocaeli'nin Darıca, Gebze ile Çayırova İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. HDP Darıca İlçe Başkanlığı'nda arama yapılırken, HDP Darıca İlçe Başkanı Hikmet Koçak da gözaltına alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki terör operasyonunda, HDP Ceyhan İlçe Başkanı Tahir Özdemir'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

KOCAELİ'DE BASKIN ŞAFAK VAKTİ GELDİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 03.00 sıralarında Darıca, Gebze ve Çayırova'da bölücü terör örgütüne yönelik helikopter destekli operasyon düzenledi. Polislerin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarla gözaltına alınan 22 şüpheli Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Geçen aylarda Darıca Nenehatun Mahallesi Teşkilatı binasına molotof atılması eylemini gerçekleştiren kişilerin de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu iddia edildi.

HDP İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Ekipler, HDP Darıca İlçe Başkanı Hikmet Koçak'ı da gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, "Gebze, Çayırova ve Darıca'da terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. 22 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor. İlimizde meydana gelen olaylarla ilgili gözaltılar yapıldı" dedi.

ADANA'DA HDP'Lİ İLÇE BAŞKANI DAHİL 9 KİŞİ GÖZALTINDA

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki terör operasyonunda, HDP Ceyhan İlçe Başkanı Tahir Özdemir'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "terör örgütüne üye oldukları, sokak eylemleri düzenledikleri, bu eylemlerde polise silah ve molotofkokteyli ile saldırdıkları" iddia edilen şüphelilerin kaldığı 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

500 POLİSLİ, HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Yaklaşık 500 polisin katıldığı helikopter destekli operasyonda, HDP Ceyhan İlçe Başkanı Tahir Özdemir'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ve bilgisayarlara el konuldu.

Zanlılar, Ceyhan Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim