• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Adana Valisi: Gençlerin hedefi patronluk olmalı

Adana Valisi: Gençlerin hedefi patronluk olmalı
Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlere memurluk ya da özel sektörde maaşlı işlerde çalışmanın yerine kendi işlerini kurma tavsiyesinde bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlere memurluk ya da özel sektörde maaşlı işlerde çalışmanın yerine kendi işlerini kurma tavsiyesinde bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Türkiye'nin daha çok girişimciye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Büyük, gençlerin hedefinin patronluk olması gerektiğini söyledi. Büyük, başarılı öğrencilerin kendilerine hedef olarak kamu ya da özel sektörde çalışmayı koymasının üzücü bir durum olduğunu anlattı. Büyük, gençlerden kendi işlerini kurma, dünya markası yaratma ve icat çıkarmalarının beklendiğini kaydetti.

Son yıllarda daha fazla girişimci yetiştirilmesi için gerçekleştirilen eğitimlerin ve verilen desteğin önemli olduğunu ancak yetmeyeceğini anlatan Vali Büyük, "Girişimciliğin gelişmesinde en önemli etkenlerden biri de bu yöne ilgisi olan gençlerin yalnız bırakılmamasıdır. Deneyimlerle, sermayeyle ve moralle bu gençlerin yanında olunmalı. Girişimcilik Ekosistemi Derneği'nin girişimcilik için uygun iklimi hazırlamak ve bu yönde sürdürülebilir bir sistemi çalıştırmak için yola çıktığını görmek beni çok mutlu etti. Her etkinliğinizde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyacağım. Bu ülkeye kazandırılacak her başarılı girişimci bizim için değer olur." dedi.

GİRİŞİMCİLİĞİN TARAFLARI BULUŞUYOR

GED Yönetim Kurulu Başkanı Esra Özden de girişimciliğin geliştirilebilmesi için "yeni girişimciler', "girişimcilere mentorlük yapacak iş insanları" ve "sermaye sağlayacak melek yatırımcıları bir araya getireceklerini kaydetti. Özden, "Kamu kuruluşları, yerel yönetimler, meslek odaları, kalkınma ajansları ve iş dünyası STK'ları işbirliği yapacak ve yatırım iklimi oluşturacak. Bu iklim yeni iş fikirlerinin, yeniliklerin, katma değeri yüksek üretimin gerçekleşmesini, bunları hayata geçirecek girişimcinin yetişmesini sağlayacak. Bu yapıdaki ilk STK'yı Adana'da kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Valimizin "Yanınızdayım" mesajı bizim için çok anlamlı." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim