• BIST 9524.59
  • Altın 2493.026
  • Dolar 32.5178
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Adana TOHM Sporcuları 15 Madalya İle Döndü

Adana TOHM Sporcuları 15 Madalya İle Döndü
Adana Yüzme Karması geçtiğimiz hafta Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen "Olimpik Kulaçlar Türkiye Şampiyonası"ndan toplam 15 madalya ile...

Adana Yüzme Karması geçtiğimiz hafta Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen "Olimpik Kulaçlar Türkiye Şampiyonası"ndan toplam 15 madalya ile döndü.

Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Adana Başantrenörü Martin Grabowski ile yardımcıları Volkan Tuncil ve Alp Kandemir, Yüzme Federasyonu Koordinatörü Gürhan Bencan ile birlikte ekip çalışmasıyla Marmaris'te gerçekleştirilen 11-12 Yaş Grubu Olimpik Kulaçlar müsabakasında güçlü rakiplere rağmen 7 altın, 3 gümüz ve 5 bronz toplamda 15 madalya kazanıldığını söyledi.

Farklı kulüplerden oluşan TOHM sporcularının daha iyi koşullarda çalışmasının dereceye yansıdığını ifade eden Bulut, konuşmasında şunlara yer verdi:

"20 sporcu ile gittiğimiz Marmaris'te gerçekleştirilen Olimpik Kulaçlar Şampiyonası'nda tüm sporcular derecelerini geliştirdi. Bu bağlamda; toplam 15 madalya kazanıldı. TOHM Antrenörü Martin Grabowski, gerçekten çok bilgili, deneyimli ve disiplinli birisi. Antrenörlerin sistemli çalışmaları, velilerin dayanışma ve paylaşmasını madalyalarla taçlandırdık. Bu durum Adana TOHM'un doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. Ancak, bu başarılarla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz milli takımlarda daha çok Adanalı sporcu göndermektir. "

Bulut, yakın zamanda Türkiye Açık Yaş Grubu, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ile Olimpik Kulaçlarda toplam 26 madalya kazandıklarını, tesis ve diğer konularda desteğini esirgemeyen İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile havuz görevlilerine teşekkür etti.

100. Yıl Yüzme Havuzu'nun ısıtılmasının gündemde olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Adana'dan mutlaka sporcu göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Marmaris'te madalya kazanan sporcuların isimleri şöyle:

Atakan Malgil: 4 Altın/2 Gümüş

Derin Yerlikaya: 3 Altın/2 Bronz

Mustafa Kaan Kıykım: 1 Gümüş/2 Bronz

Mustafa Sevenay : 1 Bronz

Adana TOHM Sporcuları 15 Madalya İle Döndü

Adana TOHM Sporcuları 15 Madalya İle Döndü

Adana TOHM Sporcuları 15 Madalya İle Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim