• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Adana Su Zirvesi 22 Mart’ta

Adana Su Zirvesi 22 Mart’ta
Adana'da su bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Mart Salı günü çeşitli etkinliklerle "2. Adana Su Zirvesi" yapılacak.

Adana'da su bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Mart Salı günü çeşitli etkinliklerle "2. Adana Su Zirvesi" yapılacak.

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında ASKİ'nin 22 Mart Salı günü gerçekleştireceği 2. Adana Su Zirvesi'nin tanıtımı bir otelde yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayati bir varlık olan suyun değerini anlatabilmek için bu tip etkinlikler yaptıklarını belirterek amaçlarının ise gelecek nesillere de bunu iyi aktarabilmek olduğunu kaydetti. ASKİ'nin rutin görevleri dışında su konusunda vatandaşları bilinçlendirmenin de bulunduğunu vurgulayan Sözlü, "Geçen sene yapılan program emsali olmayan bir bir programdı. İnşallah bu yıl da insanlık aleminin gelecek dönemlerde suyla ilgili yaşayacağı bertaraf etmek açısından önemli olur, katkı koyar" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİZ, ÖNÜMÜZDEKİ 50 SENEYİ PROJELENDİRMEK"

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ise nüfusun artmasına karşın kaynakların sabit kalması sonucu her geçen dakika su ihtiyacının arttığını belirterek şunları kaydetti:

"Çocuklarımız kötü bir miras almamalı. Her birey kendisine düşen tedbirleri almak zorunda. Amacımız hiç olmazsa senede 1 gün, özellikle dünya su günü kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar yaparak bunu geniş kitlelere duyurmak bunun önemini anlatmak zorundayız. Amacımız sadece günü kurtarmak değil. Veya şu anki nüfusa hizmet etmek değil. Sonuçta adana gelişen, büyüyen bir şehir ve bizim görevimiz, şehrin önümüzdeki 30-40-50 yılını projelendirmek. Bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz."

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği "2. Adana Su Zirvesi" kapsamında kent içinden ve şehir dışından gelecek alanında uzman konuşmacılarla su ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak. Ayrıca, çocukların bilinçlenmesine öncelik verilecek ve merkez ile ilçelerdeki okullarda eğitimler düzenlenecek. Bunun yanı sıra "Su Yürüyüşü" sayesinde çantalarında su taşıyacak olan öğrenciler, sağlıklı suya ulaşmanın ne kadar zor olduğu ile ilgili fikir sahibi olacaklar.

"Su İçin Farkındalık Turu" adı altında düzenlenecek olan bisiklet turu ise Adana'nın içme ve kullanma suyunu temin eden Çatalan Arıtma Tesisi'nde sona erecek.

Adana Su Zirvesi 22 Mart’ta

Adana Su Zirvesi 22 Mart’ta

Adana Su Zirvesi 22 Mart’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim