• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Adana Protokolü “Ertuğrul 1890’ı” İzledi

Adana Protokolü “Ertuğrul 1890’ı” İzledi
Adana Valisi Mustafa Büyük, beraberindeki askeri, mülki ve adli erkan, 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi...

Adana Valisi Mustafa Büyük, beraberindeki askeri, mülki ve adli erkan, 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı öyküsünü kurgusal bir senaryoyla anlatan "Ertuğrul 1890" adlı filmini izledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mknz. P. Tümen ve Garnizon Komutanı Tüm General Osman Erbaş, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, 2.İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Vali Yardımcıları Cengiz Horozoğlu, Durmuş Gencer, Şükrü Çakır, Ahmet Beyoğlu, İsmail Hakkı Ertaş, Tolga Polat, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, resmi daire müdürleri, eşleri ve çocukları, filmi hep birlikte izlediler.

Adana Vailliğinin organizasyonuyla, Adana Optimum AVM'deki Avşar Sineması'nın Türkan Şoray Salonu'nun tahsis edildiği konuklar, gösterime girdikten sonra sadece 3 gün içinde yaklaşık 100 bin kişiye ulaşan filmi izlerken, büyük bir heyecan ve zaman zaman duydu dolu anlar yaşadılar.

"ERTUĞRUL 1890" HAKKINDA

Film, 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı öyküsünü kurgusal bir senaryoyla anlatıyor.

Oyuncu kadrosunda, Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün ve Alper Düzen ile Japon sinemasından Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna, Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa'nın yer aldığı film 5 Aralık'ta Japonya'da gösterime girdi.Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Mitsutoshi Tanaka, görüntü yönetmenliğini Tetsuo Nagata, sanat yönetmenliğini Hakan Yarkın ve Hidefumi Hanatani üstlendi.

Filmin senaryosu Eriko Komatsu tarafından kaleme alınırken, senaryo ve tarih danışmanlığı Prof. Dr. İskender Pala tarafından yapıldı. Filmin çekimleri, Japonya ve Türkiye'de 4,5 ayda tamamlandı.

Adana Protokolü “Ertuğrul 1890’ı” İzledi

Adana Protokolü “Ertuğrul 1890’ı” İzledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim