• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

'Adana Projeleri Konuşuyor' çalıştayı ile kentteki durağanlığa çare aranacak

'Adana Projeleri Konuşuyor' çalıştayı ile kentteki durağanlığa çare aranacak
Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve 10. Kalkınma Planı çerçevesinde kentte bugüne kadar hayata geçirilen, faaliyet aşamasında ve gerçekleştirilmesi planlanan...

Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve 10. Kalkınma Planı çerçevesinde kentte bugüne kadar hayata geçirilen, faaliyet aşamasında ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları daha ileriye taşınmasını hedefleyen "Adana Projelerini Konuşuyor" Çalıştayı, Sheraton Oteli'nde başladı. İki günlük organizasyonun açılışında konuşan Vali Mustafa Büyük, geçmişte bir çok kalkınma hareketine öncülük eden Adana'nın günümüzde bölgenin önemli bir merkezi olma rolünü sürdürdüğüne dikkat çekti.

İlde kamu hizmetleri en üst düzeyde yürütüldüğünü belirten Vali Büyük, pek çok bölge teşkilatının burada kurulduğunu hatırlattı. Adana'nın sadece kendisini değil, çoğu zaman bölgedeki şehirleri de planlayan ve yöneten konumu üzerinde duran Büyük, "Coğrafyası, insan ve dinamik yapısının verdiği avantajlarla her zaman bir seyir takip ederken, özellikle son yıllarda yoğun olarak bir duraksama, bir moralsizlik hissediliyor. Veriler bunu tam olarak teyit etmese de yeni bir hareketle bu öncü şehir rolünü üstlenmesi ve devam ettirmesi gerekiyor. Bunun için de önce kendisine ait projeleri derli toplu olarak oluştursun, takip etsin, yürütsün. Burada da biz valilik olarak bir katkıda bulunalım istedik. "Bu olumlu gidişata bizde bütün kurumların uyumlu işbirliğini ve koordinasyonunu sağlayalım. Onların sunacağı her türlü fikri değerlendirelim. Yürütülmekte olan projeleri de daha hızlı ve doğru bir şekilde tamamlamaya yönelik yeni projeleri hızlı bir şekilde uygulamasını sağlamak üzere bir çalışmayı yapmak istedik." dedi.

Şeffaflığı, katılımcılığı sağlayan; her kesin fikrini ortaya koyup bu konuda tartışma fırsatı vermesi sebebiyle bu çalışmanın kamu idarelerine yeni bir açılım ve soluk getireceği düşüncesiyle kıymetli bulduğunu vurgulayan Büyük, "İnşallah yapılacak bu çalışmalar sonuçları itibariyle ümit ettiğimiz neticeleri verir. Bu beklentilerimizi karşılar. Valilik olarak ulaşabildiğimiz 140 civarındaki kurumdan proje tekliflerini istedik. "Ne düşünüyorsunuz?" Onlardan gelen projeleri değerlendirdik. Bugün yeni katılımlarla sektör sektör belirli alanlarda çalışmalar yaparak bunu somutlaştırıp, raporlaştıracağız. Katkılarınız çok değerli. Bu manada bir toplumsal mutabakat sağlama gibi önemli bir görevi ifa etmiş olacak bu çalıştay. Bugün yapılacak çalışmalar aslında tamamlanan ve kapatılan bir şey olmayacak. Dinamik yapısı sürecek. Bu proje portföyü, deposu, listesi çıkarılacak, yeni projeler buraya girecek. Bunları her mekanda derli, toplu "evet bu şehrin tüm ortakları mercileri birlikte çalıştılar, bu projeleri bu şehir için gerekli gördüler, takip edilmesini arzu ediyorlar." düşüncesini sunma fırsatımız olacaktır." diye konuştu.

Çalıştayın amaçları hakkında sunum yapan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreter Vekili Ertan Zibel ise ilin potansiyelinin harekete geçirilerek, atıl kaynak ve imkanlarının sürece dahil edilerek, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmak istediklerini kaydetti. Zibel, şunları söyledi: "Kamu kurumları ile sivil toplum ve meslek kuruluşları projelerinin ilin kalkınması katkıları yönüyle genel bir değerlendirmeye tabi tutulması, benzer nitelikli projeler için kaynak ve zaman israfına yer verilmemesi için il düzeyinde önem ve öncelik sıralamasında mutabık kalınan projelerin darboğazlarının aşılması noktasında bakanlıklar düzeyinde takibi sağlanacak. Valilik tarafından koordine edilen çalıştayı hazırlık sürecine 63'ü kamu kurumu, 15'i kaymakamlık, 16'sı belediye ve 43'ü meslek kuruluşu, vakıf, kamu yararına çalışan dernek, sivil toplum kuruluşu olmak üzere ilde faaliyet gösteren 137 kurum yaklaşık 550 projeyle katkı sağladı. 300 civarındaki projenin çalıştayda ele alınabileceği belirlenmiştir. Çalıştaya katılması beklenen 120 kurum ve kuruluş temsilcisi farklı temalardaki 300'e yakın projeyi 6 masada tartışacak."

Çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı çalıştayda açılış konuşmalarından sonra vizyon projelerin sunumu, bunlara ilişkin görüşlerin alınmasına geçildi.Cihan

'Adana Projeleri Konuşuyor' çalıştayı ile kentteki durağanlığa çare aranacak

'Adana Projeleri Konuşuyor' çalıştayı ile kentteki durağanlığa çare aranacak

'Adana Projeleri Konuşuyor' çalıştayı ile kentteki durağanlığa çare aranacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim