• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Adana Misis'te bahar kazıları başlıyor

Adana Misis'te bahar kazıları başlıyor
Adana Yüreğir Belediyesi ile Adana Arkeoloji Müzesi, Roma İtalyan Ulusal Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 2016 Bahar Dönemi...

Adana Yüreğir Belediyesi ile Adana Arkeoloji Müzesi, Roma İtalyan Ulusal Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 2016 Bahar Dönemi Arkeolojik Kazıları, Misis'te 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Kazılara 2012 yılından buyana devam eildiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kervansaray restorasyonu ve Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Ceyhan Nehri üzerinde bulunan tarihi su değirmenlerinin de restorasyonu da yakında başlanacak. Bölgenin şu anda sit alanı olduğunu ve kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Çelikcan, "Misis önemli bir yaşam merkezi. Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ortaya çok güzel eserler çıkacaktır. Bunun için bölgeye ayrı bir önem veriyoruz. Çevre estetiğini bozacak kaçak yapılara kesinlikle izin verilmeyecektir." şeklinde konuştu.

Misis'te çok değişik ve farklı dönemlere ait arkeolojik yapıların bulunuyor. Günümüzde gözlemlenebilen mozaikler, antik taş köprü, yer yer görülen surlar, su kemerleri, stadyum, su değirmenleri, tiyatro, hamam, şehrin kuzeyinde bulunan antik kaya mezarları, Geçitli yakasında yer alan ve büyük bölümü yıkılmış olan Havraniye Kervansarayı ve cami gibi yapılar kenti önemli kılıyor. Kervansaray Restorasyonu ve Cami Rekonstrüksiyon çalışmaları başlamış durumda.

MİSİS ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE

'Ölümsüzlük Şehri Misis" projesinin sosyal, turizm ve ekonomik boyutuyla çok yönlü bir proje olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Başkan Mahmut Çelikcan "Dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel boyutu, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal boyutu, Çukurova turizmine yeni bir odak kazandırılması yönü ile turizm ve kültür boyutu, tarım-köy mantığıyla ekonomik girdilerin sağlanması yönüyle ekonomik boyutu olan ve özel olduğuna inandığımız bir projedir." dedi.Cihan

Adana Misis'te bahar kazıları başlıyor

Adana Misis'te bahar kazıları başlıyor

Adana Misis'te bahar kazıları başlıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim