• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Adana Mehmet Akif İnan Ormanı’nda “Fidan Dikim” Töreni

Adana Mehmet Akif İnan Ormanı’nda “Fidan Dikim” Töreni
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Birileri çukur kazar, biz çukurları merhametimizle kapatırız. Birileri toprağa fitne eker, biz toprağı...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Birileri çukur kazar, biz çukurları merhametimizle kapatırız. Birileri toprağa fitne eker, biz toprağı fidanlarla buluştururuz. Birileri ağaç bahanesiyle sokakları yakar, Biz hem manevi dokuyu korur hem de çevreye sahip çıkarız" dedi.

Adana Mehmet Akif İnan Ormanı'nda "fidan dikim" töreni gerçekleştirildi. Törene Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Şimşek, Memur-Sen İl Yönetimi, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada Esen, "Allah Memur-Sen'in tohumunu eken, yerli düşüncenin öncüsü, değerli ağabeyimiz Mehmet Akif İnan'a gani gani Rahmet etsin. Bu davaya inanmış az sayıdaki arkadaşıyla zor şartlarda kurdukları Memur-Senimiz bugün Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olmuştur" ifadelerini kullandı.

"İNSAN ODAKLI SENDİKACILIK YAPIYORUZ"

Memur-Sen'in kurulduğu günden itibaren, emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün ve barışın mücadelesini verdiğini belirten Esen, şunları kaydetti:

"Memur-Sen'in sendikal anlayışının merkezinde insan var, insan emeği var, insan onuru var, saygın iş var. Memur-Sen'in sendikal anlayışının merkezinde İnsan hakları var, kardeşlik hukuku var, dayanışma ruhu var. Bu dayanışmayı ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafına yaymak için çaba sarf ediyoruz. Yeni bir paradigma ve yeni bir medeniyet tasarımı için bir daha oturmamak üzere ayağa kalkmamız, her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım."

"ELİMİZİN DEĞİL, GÖNLÜMÜZÜN UZANDIĞI COĞRAFYALARDAYIZ"

Sadece ücret sendikacılığı değil, insanı merkeze alan erdemliler sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Esen, "Kamu görevlilerinin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için her zaman çalışıyoruz. Bu yıl imzaladığımız toplu sözleşmede toplam 213 kazanım elde ederek tarihi bir başarıya imza attık. Biz bir emek hareketi olduğumuz kadar, bir vicdan ve merhamet hareketiyiz. Bu bilinçle nerede bir mazlum ve mağdur varsa oraya insanlık taşıyoruz. Bangladeş'ten Doğu Türkistan'a kadar merhamet elimizi uzatıyoruz. Suriyeli Muhacir kardeşlerimize Ensar oluyoruz. Güneydoğuda terör mağduru kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz" dedi.

"BİRİLERİ TOPRAĞA FİTNE EKER. BİZ TOPRAĞI FİDANLARLA BULUŞTURURUZ"

"Biz, "kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizde bir fidan varsa onu dikin" vasiyetinde bulunan Peygamberin ümmetiyiz" diyen Esen, şöyle konuştu:

"Medeniyet değerlerimizin bize öğrettiği yolda yürüyen Adanalı kardeşlerimiz de bugün çok hayırlı bir etkinlik için burada toplanmışlar. İnşallah bugün Kurucu Genel Başkanımızın adını taşıyan hatıra ormanı için fidan dikiyoruz. Birileri çukurlar kazar, Biz çukurları merhametimizle kapatırız. Birileri toprağa fitne eker. Biz toprağı fidanlarla buluştururuz. Birileri ağaç bahanesiyle sokakları işgal eder, ağaçların arkasına saklanır, biz hem manevi dokuyu korur hem de çevreye sahip çıkar, sokaklarımızı da vandallara teslim etmeyiz. Bir milyon üyemizle bir milyon fidan dikmek için sahadayız. Biz, ağacı bir endüstri ham maddesi değil, medeniyetimizin bir imgesi olarak görüyoruz. Biz biliyoruz ki, insana ve doğaya yapılacak her yatırım, gelecek nesillere yapılan yatırımdır."

"İSLAM MEDENİYETİ DOĞANIN KORUNMASI ÖNEMSEYEN BİR MEDENİYETTİR"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise fidan dikimin önemine dikkat çekerek, "İslam medeniyeti doğanın korunması önemseyen bir medeniyettir. Atalarımız bu konuda hassas davranmış, doğanın zarar görmesine asla fırsat vermemişlerdir. Fidanlar, ülkenin havasını temizler, insanların sağlıklı yaşamasına, genç ve zinde kalmasına vesile olur. Bu ağaçlandırma şöleninin memleketimize bolluk, bereket ve rahmet getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer de törende yaptığı konuşmada "İlimizin ve ülkemiz orman varlığının arttırılmasını sağlayan, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmak için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen ve beraberindeki heyet Adana'da bir dizi temasta da bulundu. Esen ve Memur-Sen heyeti, ilk olarak Adana İl Temsilciliğini ziyaret etti ve daha sonra Adana Şube Başkanları, Kozan ilçesindeki okul müdürleri, Çukurova ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul müdür yardımcıları ile toplantıda bir araya geldi. Esen, Memur-Sen ve Yüreğir Belediyesi iş birliğiyle futbol turnuvasını başlama vuruşunu da yaptı. Esen, son olarak, Hacı Murat Türe'nin annesinin Mevlidine Katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim