• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Adana Kız Lisesi mezunları 'Bahar Kahvaltısı'nda anılarını tazeledi

Adana Kız Lisesi mezunları 'Bahar Kahvaltısı'nda anılarını tazeledi
Adana'da 84 yıllık tarihiyle kentin en eski eğitim kurumlarından biri olan "Adana Kız Lisesi'nden farklı tarihlerde mezun olan öğrenciler, düzenlenen "Bahar...

Adana'da 84 yıllık tarihiyle kentin en eski eğitim kurumlarından biri olan "Adana Kız Lisesi'nden farklı tarihlerde mezun olan öğrenciler, düzenlenen "Bahar Kahvaltısı'nda buluşarak, anılarını tazeledi. Yeni dostluk köprülerinin de kurulduğu etkinliğe, bir dönem okulda görev yapan öğretmenler de katıldı. Duygu dolu anların da yaşandığı buluşmada objektiflere yansıyan ise "dostluk" oldu.

Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce organize edilen etkinliğe; Queue Lounge Restaurant ev sahipliği yaptı. Adana Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, Adana Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Özçelik'in de katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Eski ve yeni mezunları buluşturan etkinlikte geçmiş güzel günlerin anısı yaşatıldı. Birlikte şarkılar da söyleyen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Dernek Başkanı Belkıs Yakıcı, 200 üyeye ulaşmalarına rağmen, özellikle sosyal medyada geniş bir ağa sahip olduklarını sadece Facebook'ta 3 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

Yakıcı, "Kız Lisesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Biz bu ayrıcalığı, hayatımızın her aşamasında yaşadık ve hala da yaşıyoruz. Bir yandan gelecek nesillere örnek olma sorumluluğunu yerine getirirken, diğer taraftan da genç kızlarımızın eğitimini destekleyip, geliştirdiğimiz projelerle onlara burs veriyoruz. Her geçen gün daha da genişleyen büyük bir aileyiz biz. Bu aile, her şeyin en güzeline layık." dedi.

Adana Valisi Abidin Paşa tarafından, 1883 yılında Seyhan Nehri kıyısındaki tarihi Taşköprü'nün yanına inşa edilen ve kentin ilk lisesi olan tarihi bina, 1932 yılında "Adana Kız Lisesi" haline geldi. 66 yıl kesintisiz olarak burada eğitim veren okul, 1998 yılında yaşanan depremde zarar gördükten sonra boşaltıldı. Sonrasında bina müzeye dönüştürülürken, okul da eski tarihi dokusuna sadık kalınarak, Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki inşa edilen yeni binasında eğitim öğretim faaliyetlerini 2009 yılından bu yana sürdürüyor.

Cihan

Adana Kız Lisesi mezunları 'Bahar Kahvaltısı'nda anılarını tazeledi

Adana Kız Lisesi mezunları 'Bahar Kahvaltısı'nda anılarını tazeledi

Adana Kız Lisesi mezunları 'Bahar Kahvaltısı'nda anılarını tazeledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim