• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı
Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cuma namazı öncesi verdiği vaazda geçen günlerde Adana Valisi Mustafa Büyük'ün yasaklaması üzerine "Kebap-Şalgam" adı...

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cuma namazı öncesi verdiği vaazda geçen günlerde Adana Valisi Mustafa Büyük'ün yasaklaması üzerine "Kebap-Şalgam" adı altında düzenlenen rakı festivalinin iki cami arasında düzenlenmesine tepki gösterdi.

Adana'da son 10 yıldır rakı festivali adı altında Ulu Cami, Yağ ve Memiş Paşa Camisi arasında kalan tarihi Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde yapılan festival bu yıl Adana Valisi Mustafa Büyük'ün "izin vermem" demesi üzerine Kebap-Şalgam Festivali olarak geçen cumartesi günü yapıldı. Bu sırada festivali basan 6 kişi, "Sizin hiç Allah korkunuz yok mu" diyerek pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Gözaltına alınan 6 kişiden Mehmet P. tutuklandı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce de, bugün cuma vaazında tartışma konusu olan festivale yer verdi. Gökce vaazında şunları dile getirdi:

"Allah'ın kitabında haramdır dediği şeyleri işlemek karşılığında cürüm dediğimiz günah ortaya çıkar. Biz bugün artık böyle ufak tefek cürümlerden vazgeçtik. Şimdi öyle günahlar işliyoruz Allah'ın haram dediği işlere. Öyle bir kapıları aralıyoruz ki aklın hayalin durur. Dünyaya açıldık elhamdülillah. Ne yaptık? İçki kumar şeytanlık işleridir diyor Kur'an. Kumar ve içki şeytanın tek işidir. Bundan uzak durun. Uzaklaşın uzaklaşın eğer yıkılmak eğer zor durumda kalmak istemiyorsanız salih bir topluluk olmak istiyorsanız bunlardan uzak durun. Bir gün gazeteyi açtım baktım bir haber. Haberde diyor ki Dünya Rakı Festivali. Nerede? Adana'da. Nerede? Ulu Cami ile tarihi Yağ Camisinin arasında yani ecdadın şu şehri kurmak için onun altına imzasını attığı imzasını koyduğu mührünü bastığı maneviyat şehri iman şehri, İslam şehri, Kuran şehri, peygamber şehri diye mührünü bastığı Adana."

Gökce, vaazında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Meydan okuyorsunuz meydan. Niye? Allah'ın şeytanın bir işidir uzak durun uzak durun uzak durun demesine uzak durmuyorsunuz. Dünyayı buraya toplayarak bu maneviyat şehirlerinden bu iman İslam şehirlerinde bu laneti yapıyorsunuz."

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı

Adana İl Müftüsünden Rakı Festivali Vaazı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim