• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Adana Büyükşehir’in İlk Teknik Projesine Çka’dan Mali Destek

Adana Büyükşehir’in İlk Teknik Projesine Çka’dan Mali Destek
Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı'nca hazırlanan "Avrupa Birliği, Uluslararası ve Ulusal Kaynaklarından Kamu İdarelerine Alınan...

Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı'nca hazırlanan "Avrupa Birliği, Uluslararası ve Ulusal Kaynaklarından Kamu İdarelerine Alınan Hibelerin Muhasebeleştirilmesi" isimli proje, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından, mali açıdan desteklenmeye değer görüldü. 15 bin lira destek alan proje, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ilk teknik destek projesi olarak kayıtlara geçti. Projenin sözleşmesi, 31 Mart 2016'da imzalanarak yürürlüğe girdi.

Eğitim programının açılışında söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdür Vekili Sait Altıparmak, projelerin genellikle toplumsal ve kurumsal ihtiyaçları karşılama yönünde hazırlanması gereğini vurguladı. Altıparmak, "Proje hazırlamak ekip işidir ve takım çalışması gerektirir. Bu proje ile kurumumuz proje hazırlama ve yürütme yolunda bir adım daha ilerleyecektir. Projeler kişilere değil kurumların tüzel kişiliklerine aittir. Katılımcılarımız öğrendiklerini hayata geçirmelidir. Bizlere bu ve benzeri projelerin uygulanmasında destek veren, talimatlarıyla yol gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey'e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı'na da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

PROJE KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR

Projenin detaylarını anlatan Altıparmak, "Proje ile; teknik destek kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler personeline ve belediye bünyesindeki daire başkanlıkları arasında proje uygulayanlara, fon kaynaklarından gelen paranın harcanması ve muhasebeleştirilmesi konularında eğitim verilmesi öngörülmüştür. Böylece kurumsal proje kültürü oluşturulması ve geliştirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Eğitimin ardından elde edilecek sonuçlarla ilgili de bilgi aktaran Sait Altıparmak, şunları söyledi:

"Adana Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı personelimizin, proje uygulayıcılarının ve proje koordinatörlerinin fon kaynaklarından gelen paranın harcanması hususunda ve projelerin muhasebeleştirilmesi esnasında yapılan hatalar minimuma indirilecektir. Bu da proje esnasında görevalan personelin bilgi eksikliğinden kaynaklanan mağduriyeti giderecek iş ve işlemleri hızlandıracaktır.Alınan eğitimler ile kazanılan hibe ve fonlar daha etkin ve zamanlı kullanılacağı için gecikmeler ve yanlış işlemlerden kaynaklanan zararlar oluşmayacaktır.Koordinatörler Emre Karabulut ve Hasan Aydoğan tarafından yürütülen proje ile; 46 personel 3 gün süreyle Belediye Meclis Salonu'nda eğitime alınarak, katılımcılara katılım belgeleri verildi."

Adana Büyükşehir’in İlk Teknik Projesine Çka’dan Mali Destek

Adana Büyükşehir’in İlk Teknik Projesine Çka’dan Mali Destek

Adana Büyükşehir’in İlk Teknik Projesine Çka’dan Mali Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim