• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok
Hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 17 yıllık belediye başkanlığı döneminde görevle...

Hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 17 yıllık belediye başkanlığı döneminde görevle ilgili işlediği tek bir suç, tek bir mahcubiyetinin bulunmadığını söyledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili bir soruşturmada hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmasına tepki gösterildi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Sözlü'ye destek çıktı. Vatandaşların yoğun tezahüratı altında belediyenin balkonuna çıkarak selamlayan Başkan Sözlü, onları mahcup edecek tek bir suç, mahcubiyeti olmadığını söyledi. 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası kendisine mazbatanın 10 gün geç verildiğini hatırlatan Sözlü, görevin kendisine verilmek istenmediğini ifade etti. Minderde kazanamayanların görevi masa başı oyunlarla almak istediğini dile getiren Sözlü, "Benden sonra Ceyhan'da kendi partilerinden biri başkan oldu. Adaylık sürecim ve aradan geçen 1,5 yıllık süreçte Ceyhan'da benimle ilgili dosya icat edilmeye çalışıldı ancak bulamadılar. Sosyal medya ve gazetelerdeki haberler üzerine hakkımda bir dosya teşekkül ettirildi." dedi. Kendisine gelen davet üzerine gidip ifade verdiğini ve hakkında adli kontrol talebinde bulunulduğunu vurgulayan Sözlü, "Mahkeme tarafından delillerle ispatlanmış bir suçum yok. Evrensel hukuk gereği suç sabit olmadan insana ceza verilmez ama yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Buna rağmen havuz gazeteleri niye kelepçe takılarak götürülmediğim yönünde manşetler attı." diye konuştu.

"AİLE BOYU SUÇÜSTÜ YAKALANANLAR HUKUKU PAS GEÇTİ"

Yargılanmaktan korkmadığını ama yargılamanın da hukukun evrensel ilkelerine göre olması gerektiğinin altını çizen Sözlü, "Mahkemelerde olmalı. Suçu sabit olmadıkça tehdit olmamalı, şantaj olmamalı. Siyasi geleceklerini hukuku yok ederek inşa etmek isteyenlere diyoruz ki hukuktan korkmayın. Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Biz Türk adaletine güveniyoruz. Yarın mahkeme açarlarsa gider kendimizi savunuruz, karşınızda başı dik durduğumuz gibi orada da başı dik dururuz, aklanır geliriz ama aile boyu, çocuklarıyla, kabinesindeki çocuklarıyla suçüstü yakalananları o gün hukuk pas geçti. Ben demiyorum, hukuk onları görmüyor da beni de görmesin demiyorum, Ankara'yı parsel parsel sattı dedi en yetkili ağız, onu kimse görmedi, ihbar kabul etmedi ama bizi görsünler, her gün Sur'da çocuklarımız şehit oluyor, her gün o belediye başkanlarının yolların altına döşedikleri borularla çocuklarımız şehit oluyor, o belediye başkanlarına seslerini çıkaramayanlar, onlarla dünkü mutabakatlarından dolayı onlardan korkanlar, onları niye görmüyorsunuz, bizi görüyorsunuz demiyorum, bizi görsünler, onun için diyorum ki, siz korktunuz biz korkmuyoruz." ifadelerini kullandı.

"HAVUZA BURADAN BU KADAR MİLYON DOLAR AKTAR DİYEN OLMADI Kİ SUÇ İŞLEYELİM"

Partisinin 17 yıllık görev süresince kendisini zora sokacak hiçbir talebi olmadığını ifade eden Sözlü, MHP lideri Bahçeli'nin kendisinden sadece bir konuda istekte bulunduğunu dile getirdi. Bahçeli'nin kendisine Ceyhan'ın Güneydoğu'dan göç alan bir yer olduğunu ve Kürtler bulunduğunu hatırlattığını anlatan Sözlü, "Genel başkanımız bana, "Türkiye'nin bu karışık ortamında, sakın ola ki MHP tarafından onları incitecek bir davranışımız olmasın" dedi. Yani genel başkanın tek talimatı budur. Altını çizerek söylüyorum, yani havuza buradan bu kadar milyon dolar aktar diyen olmadı ki suç işleyelim." diye sözlerini tamamladı.

Cihan

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok

Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü: 17 yıllık başkanlığımda tek bir suç yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim