• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Adana Barosu: Kadına şiddet sıradanlaştırıldı

Adana Barosu: Kadına şiddet sıradanlaştırıldı
Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye'de kadına şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini ve sıradanlaştırıldığını söyledi.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye'de kadına şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini ve sıradanlaştırıldığını söyledi.

Adana Barosu tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Divan Otel'de "Kadın Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu konferans gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Nursel Ünal'ın yaptığı konferansın açılışında konuşan Mengücek Gazi Çıtırık, kadına şiddet konusunda her geçen gün ağırlaşan koşullar ve istatistiklerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Bu yılın ilk iki ayında 53 kadın öldürüldüğünü, 23 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiğini vurgulayan Çıtırık, "94 kadına zorla seks işçiliği yaptırılmış, 56 kadına darp ve şiddet uygulanmış, 24 kadına da cinsel tacizde bulunulmuştur. Türkiye şiddetin, darbın, tacizin, tecavüzün sıradanlaştığı bir ülke haline dönüştürülmüştür. Bunların hepsi üçüncü sayfa haberlerinde magazinleştirilmiştir. Kadınlarımızın bu sorunları aslında kökeninde yatan devlet politikalarıdır. Sorunla mücadele istatistiki ve kriminal bilgilere indirgenmiştir." dedi.

Son 5 yıllık tabloya bakıldığında korkunç bir tabloyla karşılaşıldığını ifade eden Çıtırık, şöyle devam etti: "2010'da 217, 2011'de 257, 2012'de 165, 2013'te 284, 2014'te 281 ve 2015'te de 284 kadın katledildi. Siyasi iktidar maalesef siyasi rüşvet ve siyasi ahlaksızlık olan torba yasa uygulamasını devam ettirmektedir. Eski Roma'dan itibaren bir siyasi rüşvet olarak kabul edilen ve konunun tekliği ilkesine de aykırı olması nedeniyle dünyada hiç bir parlamentoda bulunmayan torba yasa uygulaması içerisinde gelir vergisi yasasının içerisinde ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması programı ve yasası geçti. Esnek çalışmanın, yarı zamanlı çalışmanın güvencesiz çalışmanın, Türkiye'de mesajı yine kadınların üzerinden verilmektedir. Cinsiyetçi ve ayrımcı politikalarını bu yönde de devam ettiren kadına yönelik korumayı, kadının sigortalı çalışmasını ve kadının yıllarca verilmiş mücadeleler sonunda kazanılmış hakları ortadan kaldırmaya yönelik anlayış Türkiye'de yasalaşmaktadır."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim