• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası
Adana Adliyesi'nde düzenlenen kan bağışı kampanyasında, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanları kan verdi.

Adana Adliyesi'nde düzenlenen kan bağışı kampanyasında, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanları kan verdi. Etkinlikte ayrıca, 10 kez bağışta bulunan adliye personeline Türk Kızılayı tarafından bronz madalya verildi.

Adliye tarihi taş binada düzenlenen etkinliğe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, başsavcı vekilleri, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile adliyede görev yapan çok sayıda hakim, Cumhuriyet savcısı ve personel katıldı. Etkinlikte konuşan Başsavcı Ali Yeldan, kan bağışının, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilediğini söyledi.

'KAN VERİP HAYAT KURTARAN BİR KURUM OLMAK İSTİYORUZ'

Kan bağışının çok insancıl ve onurlu bir davranış olduğunu kaydeden Yeldan, "Kan bağışı yaptığınız bir kişinin, sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları, kana ihtiyacı olan yeni doğan bebekler ve ağır böbrek hastaları yaşamlarını sürdürebilmeleri için sizin kanınızı bekliyor. Adana Adliyesi olarak gönüllü kan bağışçıları kervanına katılarak, kan verip hayat kurtaran bir kurum olmak için Kızılay ile ortaklaşa bu çalışmaya imza attık. Etkinliğe katılarak duyarlılık gösteren, bir hayatın kurtarılmasına vesile olan herkese, düzenli kan veren bağışçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

9 ÇALIŞANA BRONZ MADALYA

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, geçen hafta Valilikle başlattıkları "2016 Kan Bağışı Kampanyası'nı, bu hafta Adana Adliyesi ile sürdürdüklerini söyledi. Bu yıl 200 bin kan bağışı hedeflediklerini kaydeden Saygılı, "Adana Adliyesi'ne iyilik bulaştırmaya geldik. Çünkü Adana Adliyesi adalet dağıtarak bir başka iyiliği bulaştırıyor. Biz de iki iyiliği birleştirip milletin kalplerine yollamaya geldik. Bu iyilik hareketinde, adliye çalışanlarımız kan vererek erdemli bir duruşa ev sahipliği yaptı. Yaptığınız iyiliklere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Şube Başkanı Saygılı, adliye çalışanlarına yönelik düzenlenen kan bağışı kampanyasından dolayı Başsavcı Ali Yeldan'a teşekkür plaketi verdi. Ramazan Saygılı daha sonra 10 kez kan bağışında bulunan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü ile adliye çalışanları Recep Yalçınoğlu, Ramazan Eşkin, Ufuk Altınok, Menderes Yağlı, Tahsin Cem Ülker, Adem Kara, Ahmet Küçükkılınç ve Mustafa Arslan'a Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından verilen "Bronz Madalya" takdim etti. Kampanya çerçevesinde, Adana Adliyesi'nde görev yapan onlarca hakim, Cumhuriyet savcısı ve yargı çalışanı, gün boyunca taş bina girişine kurulan kan alma standında kan bağışında bulunurken, etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Adana Adliyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim