• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı
Adana Valisi Mustafa Büyük, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca yaptırılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü adliyesi...

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca yaptırılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü adliyesi olma özelliği taşıyan Adana Adliye Sarayı inşaatı ile Adana Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) hizmet binası inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi'nde 58 bin metrekarelik alanda inşa edilen Adana Adliye Sarayı inşaatındaki incelemeleri sırasında yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Büyük, binanın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin en büyük ve modern bir adliye binasının Adana'ya kazandırılacak olmasının, yaşanan sıkışıklıkların önemli ölçüde giderilmesi açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Yetkililerce yapılan açıklamada, yeni adliye binasının 30 bin metrekaresine bina oturumu, 28 bin metrekaresine ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapıldığı, toplam 208 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan adliye binasının, iki bodrum kat, zemin kat ve en yükseği 7 katlı olacak şekilde 16 bölümden oluştuğu belirtildi. Tuğla duvarı, sıva, elektronik çatı imalatları, giydirme cephe ve alüminyum doğrama çalışmaları devam eden inşaatın yapım aşamasının yaklaşık yüzde 50 seviyesinde olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN ADLİYELERİNDEN OLACAK

2017 yılı içinde tamamlanmasını planlanan yeni adliye binasında, 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu ve banka ile sosyal ve fiziksel ihtiyacı karşılayacak birçok donatı yer alacak. Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle vatandaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak. Binada ayrıca hem personelin hem de vatandaşların kullanabileceği bin 132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam bin 602 araç kapasiteli otoparkı bulunacak.

Vali Mustafa Büyük, yeni adliye binası inşaatının ardından, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ile birlikte, Adana Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu. Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi'nde 29 Kasım 2013'de yapımına başlanan hizmet binasının inşaatını gezip, yapım süreciyle ilgili bilgi alan Vali Büyük, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nin faaliyete girmesiyle, adli işlemlerde önemli bir ivme kazanılacağına dikkat çekti.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Vali Büyük'ün incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada yaklaşık 33 bin metrekare alan üzerinde kurulan binanın 2 bodrum, 1 zemin ve 5 katlı 106 bin metrekare kapalı alandan oluşacağını belirtti.

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Adana Adliye Sarayı’nın Yüzde 50’si Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim