• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:
Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Arabuluculuk Semineri düzenlendi.

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Arabuluculuk Semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, "Uyuşmazlıkların en zor çözüldüğü yer mahkemelerdir" dedi.

Adalet Sarayı konferans salonunda düzenlenen seminere Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan ve avukatlar katıldı. Seminerde açılış konuşması yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta,"Yasanın yürürlüğe girmesiyle arabuluculuk yeni bir serbest meslek olarak ihlas edilmiş ve arabuluculuk mesleğini icra edecek kişilere arabuluculuk unvanını kullanma yetkisi tanımıştır. Her ülkenin toplumsal yapısına ve hukuk sistemine göre farklılıklar gösteren arabuluculuk bazı ülkelerde tarafların iradesine bırakılmışken, bazı ülkelerde dava açılmadan önce mutlaka tarafların arabuluculuğa başvurma zorunluluğu bulunmaktadır. Toplumumuzda zaten var olan uzlaşma kültürünün canlandırılması, yargıya alternatif olmadığı, yargının yanında bir uyuşmazlık çözme yöntemi olduğu yeterince anlatılabilirse geleneksel toplum yapımıza uygun arabuluculuk sisteminin yerleşmesi kaçınılmaz olacak. Elbette her yeni beraberinde zorlukları da getirecek ve bilgilerin güncellenmesi önemli bir gereklilik olarak ortaya çıkacaktır ancak önemli ve yapılması gereken zaman içerisinde anlayışların ve alışkanlıkların değiştirilerek yeni ortam ve şartlara çabuk adapte edilip zorlukların çabuklaştırılmasıdır" diye konuştu.

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş ise, "Arabuluculuk müessesi kısa bir süre önce mevzuatımıza girmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. İlimizde de yaklaşık 3-4 ay önce Arabuluculuk Merkezini açtık. İlimizde ayrıca bununla ilgili dernek faaliyete geçmiştir. Uyuşmazlıkların en zor çözüldüğü yer mahkemelerdir. Mahkemelerin yükünü hepimiz biliyoruz. Mahkemelerin yükünün azaltılması için yeni uyuşmazlık çözüm metotları uygulamaya konulmaktadır. İşte bunlardan en iyisi arabuluculuk metodudur. Arabuluculukta önemli olan arabuluculuğun taraflarını bir araya getirip kendileri çözüm üreterek bir sonuca varmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:

Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim