• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Adalet Bakanlığı İşadamlarını dolandırdı

Adalet Bakanlığı İşadamlarını dolandırdı
Adalet Bakanlığı'nda, 2-3 yıllık dönemde ihale vermek vaadiyle işadamlarının yaklaşık 80 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı. Aralarında bakanlık çalışanlarının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Adalat Bakanlığı koridorlarında yaşanan büyük vurgun ortaya çıkarıldı. Dolandırıcılık olayı Ankaralı bir işadamı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’e ulaşarak, bazı bakanlık çalışanlarının kendisinden bakanlık ve bağlı birimlerinin inşaat, bakım, onarım gibi işlerinin ihalelerini alması karşılığında, yüklü miktarda para aldığını söylemesiyle ortaya çıktı. İşadamı, söz konusu kişilere 260 bin TL civarında para verdiğini, bu paranın kendisinden Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) adına alındığını ekledi. Milliyet'ten Sertaş Koç'un haberine göre işadamının ihbarı sonrası bakanlık bünyesinde soruşturma başlattı. Yapılyan incelemede dolandırıcılık olayının yalnızca bir kişi ile sınırlı kalmadığı çok sayıda işadamı ve müteahiddin, 2-3 yıla uzanan bir süreçte aynı yöntemle dolandırıldığı anlaşıldı.

PARAYLA SAHTE BELGELER ALMIŞLAR

Konuyla ilgili araştırmada ikisi bakanlık personeli altı kişinin dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Dolandırıcılık şebekesini bakanlıkta memur olarak görev yapan E.G. adlı kadının yönettiği belirlendi. E.G. ve diğer memurun, işadamlarıyla güven sağlamak için zaman zaman bakanlığa ait birimlerde görüştüğü kaydedildi. E.G.’nin hazırladığı sahte belge ve projeleri işadamlarına gösterdiği, şüphe çekmemek için bu belgelerde bakanlık logosu ve sahte ıslak imzaların kullanıldığı belirlendi. Dolandırıcıların, işadamlarına bakanlığın Türkiye ’deki tüm birimlerinin inşaat işlerini, bakım-onarım işlerini, tadilat gibi işlerinin ihalelerini vermeyi vaat ettikleri tespit edildi. Dolandırıcıların bu ihaleler için işadamlarından yüklü miktarda paralar talep ettikleri anlaşıldı. E.G.’nin bakanlıkta yaptığı görüşmelerin ardından, işadamlarını diğer örgüt üyelerine yönlendirdiği, şebekenin bu yöntemle farklı zamanlarda işadamlarından 80 milyon TL’ye yakın para aldıkları tespit edildi. Dolandırıcıların bu parayı yine şüphe çekmemek için ATGV adı altında sahte belgelerle aldıkları anlaşıldı.

LÜKS İÇİNDE YAŞAM

Müsteşar İpek ve ekibinin bakanlık bünyesinde yaptığı araştırmaların ardından, konu savcılığa ordan da Emniyet’e yansıdı. Gözaltına alınan örgüt lideri E.G.’nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. Haksız kazancı aralarında bölüşen zanlıların, lüks evlerde yaşadığı, son model araçlara bindikleri öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim