• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Adalet Bakanın'dan yargı mensuplarına müjde

Adalet Bakanın'dan yargı mensuplarına müjde
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Denizli'de önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bütçe, yatırım, eğitim açığının kapatılabileceğini ama bunların yanında hukukun üstünlüğü konusundaki açığın kapatılamaması durumunda Türkiye'nin huzur ve barış adası haline getirilemeyeceğini belirterek, "Hukukun üstünlüğü, bütün diğer alanlardaki gelişmelerin üstün bir noktada olmasında yegane sigorta, yegane teminattır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Acıpayam ilçesinde 8 bin metrekarelik bir alana yaptırılacak olan adliye binasının temel atma törenine törenine katıldı.

Bakan Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, Acıpayam'da çok önemli bir hizmetin başlangıcını yaptıklarını ifade etti. Türkiye'nin pek çok kriz ve sıkıntıdan dünyanın diğer ülkeleri gibi etkilenmemesinin nedenlerinden birinin, ülkedeki dayanışma ve yardımlaşma kültüründen kaynaklandığını dile getiren Bozdağ, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla çok sayıda okul, hastane, hizmet binaları, adalet saraylarının milletin hizmetine sunulduğunu belirtti. Türkiye'nin son 12 yıl içinde her alanda en az 3 kat büyüdüğünü kaydeden Bozdağ, "Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette hangi alanı alırsanız alın Türkiye'nin 12 yıl içerisinde başkalarının anlayamayacağı şekilde çok hızlı değiştiğini ve dönüştüğünü görüyoruz. Sadece alt yapımız, üst yapımız değişmedi aynı zamanda demokrasimiz de gelişti, değişti, kökleşti. İnsan hakları konusunda Türkiye dünle mukayese edilemeyecek noktaya geldi. Bugün geldiğimiz nokta hepimizin gıpta ettiği bir nokta. Ama daha gideceğimiz çok yol, alacağımız çok mesafe var. Bunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Bir ülkede ekonomi iyi, siyasi istikrar iyi, iktidar güçlü, yönetim iyi olursa her şeyin daha güzel gideceğini belirten Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi olmazsa ve demokrasinin olduğu yerde de güçlü bir hukuk sistemiz olmazsa ekonominiz ne kadar iyi olursa olsun, siyasi istikrar ne kadar iyi olursa olsun o ülkede huzur olmaz rahatlık olmaz. Hepimizin sıkıntısı olabilir, kardeşimizle ihtilafımız olabilir, komşumuzla, devletle olabilir ama biz bütün bu ihtilaflar karşısında bir şeyi biliriz; yargıya gittiğimiz zaman hak yerini bulur, adalet tahakkuk eder. Biz böyle bir inanç içinde olduğumuz zaman hiç bir mücadeleden kaçınmayız. Her mücadeleye gireriz. Çünkü sonuçta biliriz ki hakkımız olanı alırız. Eğer vermezlerse yargı vardır; yargıya gider oradan alırız. Adalet er veya geç yerini bulur. Eğer bizim adalete olan inancımız zayıf olursa, eğer hak yerini bulmadığı konusunda bir endişemiz olursa o zaman diğer alandaki güçlülüğümüzün hiç bir faydası olmaz. Çok güçlü insanlar bile çekinebilir. Çünkü hukuk hakkı teslim etmiyorsa, adalet yerini bulmuyorsa güçlülerin dahi bir korunağı yoktur. Biz bütçe açığını, yatırım açığını, eğitim açığını kapatabiliriz. Ama bütün bu açıkları kapatmamıza rağmen eğer hukukun üstünlüğü konusundaki açığımızı kapatmazsak ülkemizi huzur ve barış adası haline getiremeyiz. Hukukun üstünlüğü bütün diğer alanlardaki gelişmelerin üstün bir noktada olmasında yegane sigorta, yegane teminattır."

Hükümet olarak Türkiye'de hukukun üstünlüğünü tesis etme, hukuk güvenliğini her alanda hayata geçirme ve hukukun her şeyin temel sigortası olması konusunda çok samimi adımlar attıklarına dikkati çeken Bozdağ son olarak hakim, savcı ve yargı personelinin özlük hakları konusunda girişimlerde bulunduklarını belirtti. Bozdağ "Onların yaptığı hizmetle mütenasip olmayan bazı durumlar vardı. Başbakanımızla bu konuyu müzakere ettik. Ondan aldığımız talimat çerçevesinde ise Maliye ve Adalet Bakanlığı'yla bir taslak çalışma yapıyoruz. Çalışmamız bittikten sonra hakim ve savcılarımızın özlük hakları ve diğer yargı personelinin özlük haklarıyla ilgili bir iyileştirmeyi de bu yasama döneminde yapacağımızı ifade ediyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise birilerinin çeşitli operasyonlarla "millete yeniden çukurlar açmaya", "millete yeniden dizlerinin üzerine çöktürmeye" çalıştıklarını söyledi.

Bu kesimlerin gecelik faizin yüzde 7 bin düzeyine çıkmasını, IMF'ye yeniden muhtaç olunmasını istediklerini savunan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Türkiye yeniden aynı günlere dönsün diye geçen Mayıs ayından beri neler yapmadılar. 6 aydan beri şunu söylüyorum. Asla ve asla endişeye kapılmayın. Bakın onların her şeyi demesine rağmen Türkiye'nin ekonomisi nasıl. İhracatımız yüzde 10 büyüyor. İstihdam, işsizlik oranımız Avrupa'ya parmak ısırtacak şekilde aşağıya gidiyor. Büyümemiz, sanayi endeksimiz her alanda en iyi rakamları bugün bütün dünya artık Türkiye'de görüyor. Türkiye, 12 yılda sağlıkta yaptığı devrimlerle, reformlarla dünyada ortalama ömrünü en hızlı artıran bir numaralı ülke oldu. Türkiye, 2008'den itibaren AB'deki 28 ülkede 5 milyonun üzerinde insan işini kaybederken, aynı dönemde Türkiye bugüne kadar 6 milyon civarında vatandaşını yeni iş sahibi yaptı ve (2008 sıfır alınarak) 2013 sonu itibarıyla istihdamını yüzde 23 artırarak dünyada bir numara oldu."

Denizli'nin tekstilin olduğu gibi modern hayvancılığın da başkenti olduğunu ifade eden Zeybekci, "Burada üretilen süt, bildiğim kadarı ile bakteri anlamında da Avrupa'nın bir numaralı sütü, dünyanın bir numaralı sütü. Demek ki istersek yapabiliyoruz. Demek ki biz istersek, gayret edersek bunu yapabiliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin birçok alanda bugün sayılı bir ülke haline geldiğini bildiren Zeybekci, "Türk Hava Yollarımız, dünyada bir numara haline geldi. Türk müteahhitleri dünyada şu an 240 milyar dolarlık iş yapan, 1 yılda ortalama 40 milyar doların üzerinde müteahhitlik hizmetleri veren Çin'den sonra ikinci ülke haline geldi. Türkiye turizmde dünyada altıncı sıraya yükseldi. Avrupa'nın altıncı, dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldi, dünyanın en büyük hava alanlarından birinin inşaatı İstanbul'da başladı. Dünyanın en uzun köprülerinden birini Marmara Denizi'nin üzerine yapıyor" dedi.

Temel atma törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan, iş adamları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Bozdağ ve Zeybekci ile protokol üyeleri daha sonra adliye binasının temelini attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim