• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Adalet Bakanı’ndan ‘Hıristiyan’ Böke çıkışı: Bu manşeti atanları kınıyorum

Adalet Bakanı’ndan ‘Hıristiyan’ Böke çıkışı: Bu manşeti atanları kınıyorum
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kayyım atanan Bugün Gazetesi'nin "CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş" manşetine sert tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kayyım atanan Bugün Gazetesi'nin "CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş" manşetine sert tepki gösterdi. "Ben bu manşeti atanları kınıyorum" diyen Bozdağ, bakanlık olarak gazete hakkında soruşturma açma yetkisi olmuş olsaydı bu yönde bir talimat verebileceğini söyledi.

Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda komisyon üyelerinin soru, eleştiri ve görüşlerine cevap verdi. Kayyım atanan ve yayın politikasını kayyımlar tarafından belirlenen Bugün Gazetesi'nin geçtiğimiz hafta CHP Parti Sözcüsü Selin Saye Böke hakkında "CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş" başlığıyla sürmanşetten verdiği haberin CHP'li komisyon üyelerince hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Bozdağ, bunun kabul edilmez olduğunu söyledi. İsim vermeden kayyımlar tarafından çıkartılan Bugün Gazetesi'nin yaklaşımını ahlaki bulmadığını kaydeden Bozdağ, "Gazetenin manşetini ben hem ahlaki, hem insani, hem hukuki asla bulmuyorum. Böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil." demesi üzerine CHP'li vekiller "Gereğini yaptınız mı?" diye sordu. Bozdağ, "İnsanların anasını, babasını, cinsiyetini, doğduğu yeri seçme hakkı yoktur. Kimse Cenab-ı Allah'a dilekçe yazıp da "beni Türkiye'de falan anneden yarat" diyemiyor. Ben bu manşeti atanları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

'YETKİM OLSA TALİMAT VERİRDİM AMA YETKİM YOK'

Nefret suçu çerçevesinde herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığının sorulması üzerine Adalet Bakanı Bozdağ, "Soruşturma konusu benim bakanlığımın konusu değil. Bakın, 2004'e kadar Ceza Muhakemesi Kanunu'nda Adalet Bakanlığı'na bir konuda soruşturma yapılması için talimat verme yetkisi vardı. Bunu biz kaldırdık. Benim yetkim olsa ben talimat verirdim. Ama şuanda benim böyle bir yetkim yok." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim