• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi
İzmir Foça Yarı Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan iş yurtlarını gezen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İş yurtlarımız kaliteli ve standartların üzerinde...

İzmir Foça Yarı Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan iş yurtlarını gezen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İş yurtlarımız kaliteli ve standartların üzerinde üretim yapıyor. Çoğu vatandaşımız buraların farkında değil. Ben de elimden geldiğince buradaki ürünlerden tüketiyorum" dedi

İzmir'de bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Foça Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti. Burada, Bakan Bozdağ'a cezaevi ile ilgili kısa film izletildi. Daha sonra Bakan Bekir Bozdağ beraberindeki heyetle, cezaevi içindeki iş yurtlarını gezdi. Yürüyerek cezaevini gezen Bozdağ, yol çalışmasında çalışan mahkum işçilerle muhabbet edip sorunlarını sordu. Daha sonra Gezen Tavuk çiftliğine geçti. Tavukları besleyen mahkum işçiden, yaptıkları iş hakkında bilgi aldı. Buradan Bakan Bozdağ, süt işletme tesisi ve mobilya üretim tesisine giderek üretimleri yakından görüp detaylı bilgi aldı.

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Mobilya tesisinde konuşan Bakan Bekir Bozdağ, "Burada tarım, hayvancılık, marangoz atölyelerimiz var. Bunlarla ilgili hükümlüler hem bir meslek sanat sahibi oluyorlar hem de üretime katkıları oluyor. Kendilerine imkan sağlıyorlar. Şuanda Türkiye Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğü bünyesinde, 159 iş yurdu var. Bunların tamamı Foça Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'nda olduğu gibi bir meslek ve sanatın öğrenilmesi kapsamındadır. Şuan itibariyle 40 bin 250 kişi buralarda çalışıyor. Ayrıca 47 tane iş yurtlarımıza bağlı satış mağazası var. Buradaki çalışan hükümlülerimiz kendilerini geliştirme imkanını buluyorlar.Meslek ve sanat sahibi olanlar meslek ve sanatları unutmamışlar oluyorlar. Bir meslek ve sanat sahibi olmayanlar yeni bir meslek ve sanat sahibi oluyorlar. Ve kedilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Tahliye olduktan sonra burada edindikleri meslekle sanatla kendilerine daha rahat iş bulma veya varsa kendi işleri, onları geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Cezaevlerinde bulunan bütün tutuklu ve hükümlüler ailelerinin devletimize emanetidir. Biz Adalet Bakanlığı olarak, ailelerin devletimize emaneti olan tutuklu ve hükümlülerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Onları topluma kazandırmak, cezaevinden çıktıktan sona hayatta başarılı olmalarını sağlamak içinde iş yurtları örneğinde olduğu gibi önemli çalışmaları bu çerçeve içerisinde yürütüyoruz. İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu bu anlamda başarılı bir örnektir. Hayvancılık, tarım ürünleri ve marangoz atölyesi ile gerçekten hem bölge büyük bir katma değer katıyor hem de bu anlamda Türkiye'de örnek çalışmalar ortaya koyuyor. Burada çalışan bütün yöneticileri ve burada çalışan hükümlü vatandaşlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

"BEN DE İŞ YURTLARI ÜRÜNLERİ TÜKETİYORUM"

Süt ürünleri tesisinde tattığı yiyecekleri değerlendiren Bakan Bozdağ, "Hepsinin tadı çok güzel. Emek verilmiş bir yer. Ama insanlarımızın çoğu burada üretilenlerin farkında değil. Kalitesini de bilmiyorlar. Ama ben şu kadarını söyleyeyim, buralarda üretilen ürünler sağlık, hijyen bakımından Sağlık Bakanlığı'nın, Tarım Bakanlığı'nın standart koyan bütün resmi kuruluşların uygun gördüğü standartların üzerinde bir standarda sahip. Bu konuda iş yurtlarının ürettiği ürünlerin kalitesi özel sektörde üretilen ürünlerin kalitesinden daha iyi olduğuna ben inanıyorum. Zaman zaman ben de alıyorum. Buradan alınan ürünler çok kısa sürede tüketiliyor" dedi.

Bakan Bekir Bozdağ, basına kapalı yapılacak akşam yemeğinden sonra Ankara'ya dönecek.

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Adalet Bakanı Bozdağ Cezaevi İş Yurtlarını Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim