• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Adalet Bakanı Bozdağ: “AİHM Sokağa Çıkma Yasağında Türkiye’yi Haklı Buldu”

Adalet Bakanı Bozdağ: “AİHM Sokağa Çıkma Yasağında Türkiye’yi Haklı Buldu”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı illerde uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan tedbir talebi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı illerde uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan tedbir talebi müracaatlarının reddedildiğini belirterek, mahkemenin Türkiye'yi haklı bulduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terörden dolayı bazı şehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındığını, ancak mahkemenin bunu reddettiğini belirterek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karardan önce, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru yoluyla kendine gelen tedbir taleplerini reddetti. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle gıda, sağlık, eğitim ve benzeri ihtiyaçlara erişemedikleri ve sokağa çıkma yasağının yasal dayanağı bulunmadığı şeklinde bir takım iddialar vardı. Bu iddiaları Anayasa Mahkememiz değerlendirdi, bireysel başvuru sonucunda ve bu taleplerin reddine karar verdi. Arkasından konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de geçici tedbir taleplerini reddetti. Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ihtiyaçları karşılama noktasında gösterdiği hassasiyet, hem de bu günden sonra vatandaşların gıda, sağlık, eğitim ve benzeri konulardaki ihtiyaçlarını karşılama noktasında hassasiyet göstereceği inancını ifade etmek suretiyle geçici tedbir kararını reddetti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye'nin bu noktada aldığı tedbirler ve uyguladığı kararlar çerçevesinde geçici tedbir verilmesine yer olmadığını karara bağladı. Tabii bu AİHM nezdindeki davaların bittiği anlamına gelmiyor. Sadece tedbir talepleri reddedilmiştir, bu davaların esasına ilişkin incelemeler tedbir talebi olduğu için öncelikli olarak yine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görülecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim