• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin, vatandaşların sahip olduğu değer yargıları çerçevesinde cenazeleri...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin, vatandaşların sahip olduğu değer yargıları çerçevesinde cenazeleri vaktinde defnedilmesini ön gören düzenlemeler olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta Bozok Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin cenazelerin defnine kolaylık sağlayan, cenazelerin usulüne uygun defninin temin amacına dönük düzenlemeler olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi PKK terör örgütü, PKK'ya müzahir çevreler HDP, "devlet cenazeleri vermiyor" şeklinde propaganda yapmıştı. Halbuki morgda bulunan cenazeler yakınlarına teklif edildiği halde yakınları tarafından alınmamış, belediyelere teklif edildiği halde belediyeler tarafından da alınmamıştır. Bunun üzerine bu cenazelerin defin işlemlerinin yapılabilmesi için Adli Tıp Kurumlarında bir değişiklik yaptık. Kimsesiz olan cenazeler 15 gün içerisinde alınmadığı takdirde ve belediyeler tarafından alınmadığı takdirde Mülki İdare Amirliği tarafından defnedileceği onlara teslim edileceğine yönelik bir değişiklik yaptık. Kimliği belli olan cenazeler için ise ailelerine almalarına yönelik teklif edilecek, aileleri aldığı takdirde 3 gün içerisinde ailelerine teslim edilecek. Ancak aileler kabul etmemesi halinde yine bu cenazeler belediyelerle beraber Mülki İdare Amirliğine teslim edilecektir. Onlar da defin işlemlerini yapacaklar. Buradaki Mülki İdare Amirliği düzenlemesini koyuşumuzun nedeni bölgedeki belediyeler yasa gereği cenazeleri defnetmek ve defin işlemlerini yapmak görevi olduğu halde maalesef bu cenazeleri almamışlardır, almayı kabul etmemişlerdir. Böyle olunca cenazelerin ortada kalmaması ve defin işlemlerinin yapılabilmesi için Mülki İdare Amirliklerine de cenazelerin teslim edileceklerini öngören değişiklik yapılmıştır" dedi.

"CENAZELERİ DEFNETMİYORLAR MEZBAHANELERDE TUTUYORLAR"

Yönetmelik değişikliğinden sonra ailelerin cenazeleri almaya geldiklerini ifade eden Bozdağ, "HDP'li vekiller de cenazeleri o güne kadar almaya gelmedikleri halde almaya geldiler. Cenazeler ailelere teslim edildi. Ancak maalesef bu sefer aileler PKK terör örgütünün baskısı nedeniyle aldıkları cenazeleri defin yerine belediyeye teslim ettiler bu sefer. Daha önce cenazeleri almayan belediye PKK terör örgütünün baskısıyla ailelerin teslim ettikleri cenazeleri aldılar cenazeleri mezbahaneye götürüp koydular. Cenazeleri mezbahanede tutuyorlar. Öte yandan da bas bas bağırıyorlar. Devlet cenazelerimizi vermiyor işte cenazelere saygı duyulması lazım, şöyle olması lazım böyle olması lazım diye propaganda yapıyorlar. Tabi böyle bir durumda ortaya çıkınca Adli Tıp Kurumu yönetmeliğinde yeni bir değişiklik yapıldı. Cenaze nakil ve defin işlemlerine ilişkin yönetmelikte yine değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerin temel nedeni cenazelerin usulüne uygun şekilde ailelerine teslim ve defin işlemlerinin yapılmasıdır. Cenazelerin defin edilmemesinin bizim toplumumuzda olumsuz karşılığı var. Cenazelerin vaktinde defin edilmesi son derece önemli. Yapılan değişiklikler esasında vatandaşlarımızın sahip olduğu değer yargıları çerçevesinde cenazeleri vaktine defnedilmesini ön gören düzenlemelerdir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim