• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK seçimlerinin ardından basına açıklama yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK seçimlerinin ardından basına yaptığı açıklamada seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İŞTE BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI:

- Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bu seçim hakim ve savcılarımızın kendi seçimleridir. Kendileri hakkında nihai kararı verecek en nihai seçimdir. Demokratik bir seçim olmuştur.  Hakim ve savcılarımız, kendi üzerine yapıştırılan yaftayı kaldırıp, atmışlardır. Yargı üzerindeki bir cemaatin kurmak istediği hegamonyaya 'hayır' demişlerdir. 'Biz bir cemaatin değil, bu milletin yargısıyız' diye bugün karar vermişlerdir.

- Çoğulcu bir seçim olmuştur. 

- Türkiye'nin yargısı kazanmıştır.

- Umarım seçilen yeni üyelerimiz hukukun üstünlüğüne yargının bağımsız ve tarafsızlığına bağlı kalarak görevlerini yerine getireceklerdir.

- Tabi YSK daha resmi sonuçları yayınlamamıştır. Gayri resmi sonuçlar bunlar.

- Sayın Cumhurbaşkanı 4 üye daha atayacak.

- 16 Ekim'de kurul yeni üyelerini seçecek 27 ekim'de de göreve başlayacaklar.

MUHALEFETE ÇAĞRI

- Sonuç ne olursa olsun değiştirilmesinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından fayda vardır. 

- Türkiye'nin anayasanın 159. maddesini değiştirmesi zaruridir. Buradan muhalefet partilerine de çağrıda bulunuyorum: Gelin 159. maddeyi dğeiştirip birlikte yazalım.

- Ben kendim bizzat Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde gittim görüştüm muhalefet partileriyle HSYK'nıun yapısını düzenleyen Anayasa'nın 159. maddesini dğeiştirelim diye. O zaman pek itirbar etmediler ancak henüz geç değil. 

-İçerisindeki bütün farklılıkların temsil edildiği bir sonuç ortaya çıktı. Hakim ve savcılarımız bu seçimle kazanmıştır. Hukuk devleti ve bağımsız yargı anlayışı kazanmıştır. Hakim ve savcılarımız ideolojik bir yarıgı anlayışına hayır demiştir. Umarım seçilen yeni üyelerimiz hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak başarlı bir şekilde görevlerini yerine getirecektir.

YARSAV DİYE BİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR
 

- YSK'nın sonuçları açıklamasından sonra kesinleşecek, şu anda kesin sonuçlar açıklanmadı. 27 Ekim'de yeni kurum göreve başlayacak. Seçim sonuçlarına baktığınız zaman, YARSAV diye bir şey görünmüyor. 
- Bağımsız aday olarak kamuoyunda özellikle bazı yayın organları bile bile bağımsız dedi. Hepsi tam bağımlı aday. Nereyle bağımlı olduklarını yazan çizenler bizden daha iyi biliyorlar. Bunu söylediğinizde herkes başka yere çekiyor. Açık açık konuşalım Allah aşkına bunu hepimiz bilelim.

- Yargı eğer bir cemaatin bir grubun eline geçerse demokrasinin hukukun bağımsızlığına darbe vurulur güvence kalmaz.

- Yargı üzerindeki bir cemaatine kurmak istediği hegamonyaya hakim ve savcılarımız dur demişlerdir. Hepsine teşekkür ediyorum

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim