• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Acısız, Sargısız Kepçe Kulak Estetiği Mümkün

Acısız, Sargısız Kepçe Kulak Estetiği Mümkün
Kesi yapılmadan gerçekleştirilen iple kepçe kulak estetiği, bireylere acısız, sargısız ve iyileşme döneminde konforlu bir süreç sağlıyor.

Kesi yapılmadan gerçekleştirilen iple kepçe kulak estetiği, bireylere acısız, sargısız ve iyileşme döneminde konforlu bir süreç sağlıyor.

Operasyonla ilgili bilgiler veren Estetik International Sağlık Grubu kurucusu ve Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Dr. Bülent Cihantimur,'Kepçe kulak ameliyatı, kulağında simetri sorunu ya da kepçe kulak olarak nitelendirilen kulakların dışa doğru açı vermesiyle oluşan estetik sorunun çözümünü sağlayan operasyonlardır. Sadece işitme görevini yerine getirdiği düşünülse bile, kulaklar estetik açıdan da yüz güzelliğine etki eden bir göreve sahip. Kepçe kulak ameliyatı olmak için senelerce bekleyen ve buna cesaret edemeyen kişiler gelişen teknolojiyle birlikte çok daha rahat bir şekilde sorunlarına çare bulabiliyorlar. İple kepçe kulak estetiği, konuyla alakalı olarak hastalara gerçek anlamda bir konfor sağlıyor" diye konuştu.

KESİSİZ BİR UYGULAMA

İple kepçe kulak estetiği ve kepçe kulak ameliyatı arasındaki en belirgin farkın kesi yapılmadan gerçekleşmesi olduğunu vurgulayan Cihantimur, "Klasik kepçe kulak ameliyatında hastanın kulağının arka ya da ön yüzünden cerrahi kesilerle, kulağın dış açı yapmasını sağlayan doku çıkartılır ve dikiş atılır. İple kepçe kulak ameliyatında ise, kulak geriye doğru çekilir ve mevcut kepçelik açısal olarak düzeltilmeye çalışılır. Bu işlem sırasında iplerden faydalanılır. Dokuya uyum sağlayan ve zararsız medikal ipler kullanılır" dedi ve Kepçe Kulak estetiğini, kliniklerinde 5 seneyi aşkın bir zamandır uyguladıklarını sözlerine ekledi.

SADECE SAÇ BANDI TAKILIYOR

Öncelikle hastanın kulak yapısının bu tekniğe uygun olup olmadığının anlaşılması için ön görüşme yapılması gerektiğini söyleyen Cihantimur İple Kepçe Kulak estetiğinin diğer avantajlarını şu şekilde sıraladı; "Kepçe Kulak ameliyatı genel anestezi altında yapılırken, İple Kepçe Kulak estetiği lokal anesteziyle uygulanıyor ve hasta dilediği açıyı söyleyebiliyor. Dolayısıyla olası ameliyat komplikasyonları ve anestezinin vermiş olduğu yan etkiler bu şekilde bertaraf edilmiş oluyor. Hasta bu şekilde olası sürprizlerle karşılaşmamış oluyor. İple Kepçe Kulak estetiği hastaya anında sosyal hayata geçme şansı veriyor. Sadece işlem sonrası birkaç gün saç bandı takılması ve bu şekilde iplerin sabit bir şekilde kaynaması ya da gece uyku sırasında sorun çıkmaması sağlanıyor.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim