• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehri ziyaret eden Alman Bakan Beate Merk'e, Sultanahmet Meydanı'nda yaşamını yitiren vatandaşları...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehri ziyaret eden Alman Bakan Beate Merk'e, Sultanahmet Meydanı'nda yaşamını yitiren vatandaşları için taziyelerini sundu. Kocaoğlu ve Merk, teröre karşı birlikte ve güçlü bir mücadele mesajı verdi.

Federal Almanya Cumhuriyeti Bavyera Eyaleti Avrupa ve Bölgesel İlişkilerden Sorumlu Bakanı Beate Merk ve beraberindeki heyet, Başkan Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Mülteci meselesiyle ilgili olarak Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra İzmir'e gelen heyeti ağırlayan Kocaoğlu, Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Alman vatandaşları için Bakan Merk'e başsağlığı diledi. Terörün bütün dünyayı tehdit ettiğini belirterek, bir an önce birlikte çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Merk de acılarını paylaşan ve taziyelerini dile getiren Kocaoğlu'na teşekkür ederek şöyle konuştu: "Sultanahmet'te yaşananlar, Almanya için kara bir gün. Biz memnuniyetle Türkiye'yi ziyaret ediyoruz. Son derece sıkı ilişilerimiz, güçlü bağlarımız var. Bavyera'da Türk kökenli vatandaşlarımız var. Size katılıyorum, terörün son bulmasını sağlamak için birlikte, güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz."

Başkan Kocaoğlu, görüşme sırasında İzmir'deki sığınmacıların durumuna ilişkin de bilgi aktardı. Yakın zamana kadar Suriye'ye barışın geleceği, sığınmacıların da geri döneceği umudu taşıdıklarını belirterek, "Bu tarihten sonra artık umutlarımız iyice azaldı. Barış sağlansa bile Suriye'ye dönmek isteyecek mültecilerin sınırlı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de Suriyeli mültecilere çalışma izni verileceği yönünde açıklama yapıldı. Bu da kaçak çalışan Suriyeli işçilerin durumunun yasallaşması, başta emeklilik olmak üzere sosyal haklardan yararlanmaları anlamına geliyor." dedi. Ege ve Akdeniz'de hayatını kaybeden insanlar için büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İzmir'e yerleşmek isteyenlerin kente adaptasyonu anlamında bir şeyler yapalım diyoruz. Onların konuşlandığı bölgede sürekli yemek dağıtarak, giyim eşyaları dağıtarak bir nebze de olsa problemlerini gidermeye çalışıyoruz. Şu anda yapabildiklerimiz bunlar. Merkezî hükümet proje ürettiğinde, biz de her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. İzmirliler hoşgörülüdür. Bu kentte ötekileştirme, yabancılaştırma geleneği yok. İzmir'de nüfusun yüzde 40'ı, başta ben olmak üzere Anadolu'nun başka kentlerinde doğmuş ama hepimiz İzmirliyiz. İzmir'e gelip yerleşen bireyleri, üç yıl içinde İzmirli yapmakla övünüyoruz."

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach'ın da yer aldığı ziyarette, Bakan Merk, Başkan Kocaoğlu'na Bavyera'nın simgelerinden aslan heykeli armağan etti.

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Acılar paylaşıldı, teröre karşı kararlılık mesajı verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim