• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Acil Servis Çalışanları Bir Yılın Yorgunluğunu Attı

Acil Servis Çalışanları Bir Yılın Yorgunluğunu Attı
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Aydın İl Başkanlığı'nın düzenlediği 2015 yılına veda etkinliğine katılan acil servis çalışanları...

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Aydın İl Başkanlığı'nın düzenlediği 2015 yılına veda etkinliğine katılan acil servis çalışanları yılın yorgunluğunu attı.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATT-DER) Aydın İl Başkanlığı'nın düzenlediği 2015 yılına veda etkinliği Aydın'da 112 Acil Servis ve Acil Sağlık Hizmeti çalışanları ile ailelerini bir araya getirdi. Etkinlikte ATT-DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Türkiye Sağlık Sendikası Aydın İl Başkanı Ahmet Bozkurt, Çine 70. Yıl Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Güleç, Acil Tıp Teknisyenleri Bölüm Şefi Resmiye Yak, İl Ambulans Servisi Başhekimlik personelinin yanı sıra ATT-DER üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

ATT-DER olarak geçtiğimiz yıl boyunca hem özlük kazanımları hem de sosyal faaliyetleri için büyük çabalar gösterdiklerini belirten ATT-DER Aydın İl Başkanı Prm. Mertkan Kolak, "Acil Sağlık Hizmetleri Sistemi için hep yarınları gören,geleceği iyi analiz eden yaklaşımlarla çalışmalarına yön vermiştir.Bu büyük ailenin küçük bir temsilcisi olarak çalışmaktan,biz zati kendi mesleğimiz için çaba göstermekten onur duyuyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetleri her vatandaşımız için vazgeçilmesi mümkün olmayan bir zorunluluktur. Bu durumun farkında ve bilincinde olarak meslek hayatımızı yerine getiriyoruz ve konulara aynı duyarlılık ile yaklaşmaya devam ediyoruz. Üzülerek belirtiyorum ki 2015 yılı bizler için mesleğimiz için büyük riskler taşıyan adımların atıldığı bir yıl oldu. Bizim özellikle üstünde çalıştığımız mesleki gelişim ve kalite standartlarının yükseltilmesini bırakın, bu gün bu sistemin işleyişine maalesef ki engel olacak, Acil Sağlık Hizmetleri sistemini geriye götürecek uygulamalara gebe bırakılmaktayız. Bizim yaptığımız meslek çok ince bir çizgide, dış müdahaleye kapalı bir meslek koludur. Mesleki anlamda yeterli eğitim görmemiş kişilerin, korkarım ki basit rantları hedef alarak sisteme katılmış taşeron işçilerin bu sistemin işleyişine zarar vereceğini ifade ettik ve zaman bizi haklı çıkartmaya devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hizmet alması, meslektaşlarımızın daha uygun ve gelişmiş ortamlarda hizmet vermesi için 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde taşeron işçi uygulamasına derhal son verilmelidir. Bunu her fırsatta dile getirdik, altını çizerek bir daha ifade ediyoruz" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ YENİ YILDA DEVAM EDECEK"

2015 yılı içerisinde Aydın ATT-DER ailesinin mesleki gelişim taleplerini dinlediklerini kaydeden Kolak, "Bu projeleri gerekli mercilere ilettik. Genç meslektaş adaylarımızın eğitimlerini organize ettik. Tüm vatandaşlarımızın 112 Acil Sağlık Hizmetleri Sistemi hakkında bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri için çaba sarf ettik. Çeşitli faaliyetlerle Aydın 112 ailesini bir araya getirdik. 2015 yılı içerisinde kaçırılan meslektaşlarımız, kurşunlanan ambulanslarımız ve şehit olan arkadaşlarımız oldu. Güvenlik talebini hep bir ağızdan söyledik, görev şehidi bile sayılmadığımız bu düzende şehidimizin yasını beraber tuttuk. Bunlar duyarlı bir sivil toplum kuruluşunun yapması olağan faaliyetlerdi, bizlerde elimizden geleni en iyi şekilde yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2016 yılından beklentilerimiz de aynı şekilde hem vatandaşlarımız hem de meslektaşlarımız için oluşacak yanlışlardan vazgeçilmesi ve artık 20. yılına yaklaşan bu mesleği daha ileriye nasıl götüreceğimizi değerlendirmemiz üzerinedir. Bu yolda beni hiç yalnız bırakmayan yönetim kurulumla beraber ATT-DER Aydın İl Başkanlığı olarak yapacağımız sosyal, akademik ve mesleki faaliyetlerimiz yeni yılda da hız kesmeden sürdüreceğiz" diye konuştu.

Acil Servis Çalışanları Bir Yılın Yorgunluğunu Attı

Acil Servis Çalışanları Bir Yılın Yorgunluğunu Attı

Acil Servis Çalışanları Bir Yılın Yorgunluğunu Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim