• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Açıköğretim Öğrencilerinin Sınav Sıkıntıları Tarih Oldu

Açıköğretim Öğrencilerinin Sınav Sıkıntıları Tarih Oldu
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Güz Dönemi Ara Sınavına ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden...

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Güz Dönemi Ara Sınavına ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, farklı uygulamalar ve değişikliklerle sınav sıkıntılarının tarih olduğunu kaydetti.

Güney, bu sınav döneminde farklı uygulamaların ve değişikliklerin olduğuna dikkat çekti. Bu sınav döneminde uygulanan değişikliklerle birlikte öğrencilerin, öğrenci kimlikleriyle ve sınav gruplarıyla ilgili yaşadıkları sıkıntıların ortadan kalktığını ifade etti. Prof. Dr. Güney, "Sınav giriş belgelerinde birtakım değişiklikler yaptık ve bu değişikliklerin ardından öğrencilerimiz bu dönemki sınava, öğrenci kimliklerine gerek kalmadan nüfus cüzdanlarıyla rahatlıkla girebildiler. Öğrencilerimiz artık fotoğraflı sınav giriş belgeleri sayesinde bundan sonraki sınavlara da rahatlıkla girebilecekler. Öğrencilerin sistemde yüklü olan güncel fotoğrafları aynı zamanda cevap kâğıtlarında da yer alıyor. Bu sayede öğrencilerimiz daha önceki sınavlara 3 evrakla gelirlerken bundan sonraki sınavlara 2 evrakla katılmış olacaklar" dedi.

SINAV GRUBU İŞARETLEMEDİM, "SIFIR" ALDIM DEVRİ GERİDE KALDI

Öğrencilerin, açıköğretim sınavlarında sınav gruplarını işaretlememelerinden kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarının altını çizen Prof. Dr. Güney, bu sınav dönemiyle birlikte artık öğrencilerin bu hatadan dolayı sıfır alma devrinin geride kaldığını müjdeledi.

Her sınav döneminde bu konudaki en büyük mağduriyeti öğrencilerin yaşadığını anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Önceki sınav dönemlerinde öğrencilerimiz sınav gruplarını unuttuklarında sınavları geçersiz sayılıyordu ve sıfır alıyorlardı. Bu sınav dönemiyle birlikte öğrencilerimizin sınav gruplarını işaretlemeyi unutmaları hâlinde yaşadıkları sorunları ortadan kaldırdık. Bu sorunu çözmek için ilk olarak salon görevlilerimizden cevap kâğıtlarındaki sınav grubunun bulunduğu yeri paraflamalarını istedik. Buradaki amaç, o parafla birlikte her bir cevap kâğıdında bulunan boşlukların doldurulmasıyla, sınav grubunun kontrolünü yapmış olmaktı ve bunu da başardık. İkinci bir uygulamamız da, öğrenci yoklama listelerinde sınav gurubu bölümün işaretlenmesini sağlayarak gurubunu belirlemekti. Bütün bu aşamalara rağmen öğrencilerimizin bu bölümleri unutmalarına karşın artık optik okuyucular devreye giriyor ve bu şekilde kontrolü sağlamış oluyoruz. Yoklama listesindeki bu ufak düzenleme ile birlikte bu sorunu da çözmüş olduk. Bu uygulamalar çok basit gibi görünse de öğrenciyi etkileyen ve sistemin hızını yavaşlatan durumlardı. Bu düzenlemelerle birlikte sistemdeki yavaşlığı da gidermiş olduğumuzu düşünüyorum."

"TECRÜBEYE DAYANAN BİR SİSTEM"

"Sınavlar sonrasında Türkiye genelindeki Açıköğretim öğrencilerimizden, başarılı bir sınav dönemi geçirdiğimiz yönünde olumlu dönüşler aldık" diyen Prof. Dr. Yücel Güney, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin, uzun ve geniş anlamda bakıldığında tecrübeye dayanan bir sistem olduğunu aktardı. Anadolu Üniversitesi'nin sahip olduğu tecrübeden hareketle, bu tarz büyük organizasyonlarda hayata geçirdiği uygulamalarla öne çıkan bir kurum olduğunu da söyleyen Güney, bundan sonraki sınav dönemlerinin hem Anadolu Üniversitesi hem de açıköğretim öğrencileri adına başarılı geçmesi dileklerinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim