• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Açık havada aile boyu sinema keyfi
Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin Aile Haftası kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Açıkhava Sineması Festivali, renkli görüntülere...

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin Aile Haftası kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Açıkhava Sineması Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Aile Haftası kapsamında 3 gün sürecek olan açık hava sinema gösterisini organize etti. Ailelerin birlikte vakit geçirmesinin ve aile içi ilişkilere olumlu katkıda bulunulmasının amaçlandığı etkinliğin ilk gösterisi AKDEM bahçesinde yapıldı. 3 gün boyunca devam edecek olan sinema gösteriminde ilk olarak Roald Dahl'ın sevilen çocuk kitabından beyazperdeye uyarlanan The BFG filmi seyirciyle buluştu. Ayrıca anne baba ve çocukların birlikte katıldığı festivalde ailelere patlamış mısır ve gazoz ikramlarında bulunuldu.

Aileleriyle birlikte sinemaya gelen vatandaşlar, eski bir gelenek olan açık hava sinemalarıyla tekrar buluşmanın keyfini yaşadı. Esi ve çocuğu ile beraber filmi seyretmeye gelen Ülkü Gökçen, "Bugün ben çocukluğuma döndüm resmen. Çocukluğumda açık hava yazlık sinemalara giderdik. Ailecek ve ben buraya bugün eşim, oğlum ve annemle geldim. Aynı hazzı yaşamaya geldim inşallah çok keyifli vakitler geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Eda Öztürk, "Bugünkü etkinlik açıkhava film festivali aile haftası sebebi ile AKDEM'İN düzenlemiş olduğu bir festival bu festivali biz ilk defa geçen yıl yaptık. Yoğun ilgiden dolayı gelenekleştirme kararı aldık ve şimdi de gelenekselleşen bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Aile haftasında ailenin bir arada keyifli vakit geçirmesi çocukların anneleriyle olduğu kadar babalarıyla da bir arada olmasını sağlamak için hepsini bir arada ücretsiz olarak verdiğim bu hizmette AKDEM'de açık hava festivalinde buluşturuyoruz. Açık hava film festivali yapmamızın sebebi eski nostaljik havayı ailelerin birlikte tatması, eski günlerini hatırlaması ve keyifle anabilecekleri anıya sahip olmaları. Eski günlerde olduğu gibi gazozumuz var. Patlamış mısırlarımız var. Bu şekilde ailelere o havayı yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi.

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Açık havada aile boyu sinema keyfi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim