• BIST 106.843
  • Altın 142,669
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 28 °C

Acı yiyenler daha uzun yaşıyor

Acı yiyenler daha uzun yaşıyor
Acı yiyenler daha uzun yaşıyor... Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin Çin'de yaptığı araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler, yemeyenlere oranla daha uzun yaşıyor.

Acı her derde deva... Çin'de yaklaşık 500 bin kişi ile yapılan bir araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler, yemeyenlere oranla daha uzun yaşıyor.

Acı araştırması yedi yıl sürdü... Araştırmada denekler değişik acı kırmızı biber çeşitlerini, yemeklerde baharat olarak kullandı.

Araştırmaya göre her gün acı yiyenler, yüzde 14 oranında daha az ölüm riskine sahip. Bilim insanları, biberin acı olmasını sağlayan “Kapsaisin"nin, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini sağlıklı tuttuğunu belirtiyor.

Baharatın antibakteriyel özelliğine dikkati çeken bilim insanları, araştırmaya katılanlardan herhangi bir enfeksiyonla yaşamını yitirenlerin sayısının çok az olduğunu kaydetti... Ancak bunun acı yemekle sağlanıp sağlanmadığı konusunda henüz kesin bir şey söyleyemediklerini vurguladılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim