Acı her derde deva... Çin'de yaklaşık 500 bin kişi ile yapılan bir araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler, yemeyenlere oranla daha uzun yaşıyor.
Acı araştırması yedi yıl sürdü... Araştırmada denekler değişik acı kırmızı biber çeşitlerini, yemeklerde baharat olarak kullandı.
Araştırmaya göre her gün acı yiyenler, yüzde 14 oranında daha az ölüm riskine sahip. Bilim insanları, biberin acı olmasını sağlayan “Kapsaisin"nin, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini sağlıklı tuttuğunu belirtiyor.
Baharatın antibakteriyel özelliğine dikkati çeken bilim insanları, araştırmaya katılanlardan herhangi bir enfeksiyonla yaşamını yitirenlerin sayısının çok az olduğunu kaydetti... Ancak bunun acı yemekle sağlanıp sağlanmadığı konusunda henüz kesin bir şey söyleyemediklerini vurguladılar.