• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Sur Esnafını Endişelendirdi

‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Sur Esnafını Endişelendirdi
Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile ilgili "Acele kamulaştırma kararı" alınması, ilçe esnafını endişelendirdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile ilgili "Acele kamulaştırma kararı" alınması, ilçe esnafını endişelendirdi. İlçe esnafı, bölgenin inşaat alanı olmasıyla birlikte yine zarar edeceklerini savundu. Esnaflar, vatandaşların mülklerine hak edilen değerin verilmesi durumunda sorun yaşanmayacağına da dikkat çekti.

Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesinden biri olan ve adını etrafını çeviren tarihi surlardan alan Sur ilçesi ile ilgili Bakanlar Kurulu tarafından "Acele kamulaştırma kararı" alınması, yasağın sürdüğü ilçede aylardır iş yapamayan esnafı endişelendirdi. İlçe esnafı, kararın uygulanmasıyla birlikte ilçenin inşaat alanı haline dönüşeceğini belirterek, yine iş yapamayacaklarını ve zarar edeceklerini savundu. Esnaflar, vatandaşların mülklerine hak edilen değerin verilmesi gerektiğine de belirterek, bunun yapılması durumunda sorun yaşanmayacağına dikkat çekti.

İlçenin Saraykapı bölgesinde 57 yıldır şapka yapan esnaflardan Remzi Kağar, ilçeye bir reformun gerektiğini belirterek, "Sur içi kötü bir durumdaydı. Ara arterlerin ne olacağı belli değil. Devletten bu konuda bir açıklama gelse daha iyi. Şehrin komple yıkılacağına inanmıyorum. Ana arterlerin durumu ne olacak. Gecekondu semtlerinin tekrar yeni bir dizayna kavuşturulması gerekiyordu. Sokaklar labirent gibi. Onların düzeltilmesi lazım. Onu kabul ediyoruz. Camilerimiz kiliselerimiz, bir sürü tarihi eserimiz var. Onların durumu ne olacak belli değil. Devletin onları koruma altına alacağını biliyoruz. Sur içinde eski yapılardan çok az bir sayıda kaldı. Bunların koruma altına alınması şart" dedi.

"DEĞERİ VERİLMELİ"

Kuruyemiş dükkanı işleten Abdulbasıt Ölmez, kamulaştırılan alanlarda bulunan mülk sahiplerine kamulaştırma bedeli değerinde verildiği takdirde bunun kabul edilebileceğini dikkat çekerek, "Düşük değer verilirse kimse kabul etmez. 15 senedir buradayız. Ayrıca buralar inşaat haline geldi mi iş olarak buralar biter" diye konuştu.

Cep telefonu aksesuarı dükkanı işleten Süleyman Baydemir adlı esnaf ise, "Üç aylık çatışmalı dönemde çok bir zarar ettik. Bari bundan sonra öyle olaylar olmasın. İstemiyoruz. İnşaatlar başlayınca birçok esnaf gibi bizi de kötü yönde etkiler" ifadelerinde bulundu.

‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Sur Esnafını Endişelendirdi

‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Sur Esnafını Endişelendirdi

‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Sur Esnafını Endişelendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim