• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Pataradze, Artvin’de

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Pataradze, Artvin’de
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Artvin'e gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Artvin'e gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için beraberindeki Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı David Gabarizde, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak ile birlikte Artvin'in Arhavi ilçesine gelen Hükümet Başkanı Zurab Pataraze'yi, Arhavi Kaymakamlığı binası önünde Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ile Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek karşıladı. Ardından Vali Doğanay ile Hükümet Başkanı Pataraze, kaymakamlık makamında bir süre basına kapalı olarak bir görüşme yaptı.

Gürcü heyetini Artvin'de görmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Ömer Doğanay, Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu söyledi. Vali Doğanay, Türkiye ile Gürcistan'ın ticari, ekonomik ve turizm alanında yoğun ilişkileri bulunduğunu söyledi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze ise, Artvin Valisi Ömer Doğanay ile ekonomik ve ticari konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Gürcistan ile Türkiye arasında her alanda çok güzel ilişkilerin olduğunu belirten Pataradze, "Bu ilişkilere dayanarak bölgesel düzeyde de biz her zaman birbirimizi ziyaret edip mevcut konuları, bu konuları ele alabiliyoruz. Ben bu vesileyle Sayın Valimize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü görüşme Sarp Sınır Kapısı ile ilgiliydi. Ben dost ve kardeş ülke Türkiye'ye başarı ve istikrar diliyorum" dedi.

İki ülke arasında hem siyasi hem ticari hem de ekonomik ilişkilerin yoğun bir şekilde geliştiğini ifade eden Pataradze, "İki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel düzeyde bölgesel ilişkiler de çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Bu durum bizleri çok sevindirmekte. Türkiye ile birçok ortak projemiz var. Her iki ülkede değişik etkinlikler faaliyetler düzenlenmektedir. Gelecekte de bu ilişkilerin hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyoruz. Ülkemizi çok sayıda Türkiye'den turist ziyaret ediyor. Bu bizi çok sevindirmekte. Mevcut ilişkilerimizin artarak devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim