• BIST 9679.8
  • Altın 2486.484
  • Dolar 32.443
  • Euro 34.4461
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli
Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği (ÇESAL), İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Ovacık köyünde bulunan çöplüğün kapatılması ile aç ve...

Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği (ÇESAL), İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Ovacık köyünde bulunan çöplüğün kapatılması ile aç ve susuz kalan hayvanlara el uzattı.

ÇESAL, geçen eylül ayında Ovacık köyünde bulunan çöplüğün kapatılmasının ardından aç ve susuz kalan, yiyecek bulabilmek için çevreye yayılan köpekleri beslemeye başladı. ÇESAL Başkanı Solmaz Örücü, "Orada yaşam savaşı veren yüzlerce can kaderine terk edildi. Çöplük kapatılmadan önce bir hayvanseverin uzun uğraşları sonucu, köpeklerin su ihtiyacını karşılamak için su depoları konuldu. Ne yazık ki, çöplüğün kapatılmasından sonra su depoları da kaldırıldı. Hem aç, hem susuz kalan yüzlerce can, Çeşme merkezine doğru gelmeye başladı. 50'den fazla can ÇESAL tarafından aylardır beslenmektedir. Ayrıca çöplükte yaşam savaşı veren canlar da, imkanlar dahilinde tarafımızdan haftada bir gün beslenmektedir" diye konuştu.

"İNSANİ ÇÖZÜMLERE ACİL İHTİYAÇ VAR"

Dernek olarak maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden ÇESAL Başkanı Örücü, "Personel sıkıntımız da söz konusu. Canların beslenmesine yetişmemiz mümkün olmamaktadır. Bu nedenle çok daha büyük sorunlar yaşamamak için Çeşme halkı ve belediyenin desteğine acil ihtiyacımız var. Yaz sezonu da geliyor. Çeşme hareketlenecek. Bu canların yaşama hakkına saygı duymayan, destek olmayan herkes şikayet etmeye başlayacak. Bunun önlenebilmesi için tamamen insani çözümlere acil ihtiyaç vardır" dedi.

ÇESAL'IN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

ÇESAL olarak çözüm önerilerini de sıralayan Örücü, "Belediye tarafından acilen, belirtilen bölgeye sulama odaklarının yapılması ve su ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Ayrıca Çeşme'de yaşayan, hayvansever ya da değil, herkesin bu canlara desteğini bekliyoruz. Haftanın bir günü biz o bölgede besleme yapıyoruz. Bizim dışımızda en az üç gruba daha ihtiyacımız var. Bölge için oluşan her grup, haftada bir gün giderek onların yaşam savaşına destek olabilir. Besleme yapmak isteyen gönüllülerimiz, fırınlardan bayat ekmek, lokantalardan yemek artığı toplayarak, belki bir kaç paket mama ile destekleyerek katkı sağlayabilirler. O bölgeden açlık ve susuzluk nedeni ile ayrılan canların tekrar o bölgeye çekilerek yaşanmasının sağlanması gerekmektedir. Bu bölgede yaşayan hayvanların üremesinin engellenmesi için de kısırlaştırma çalışması mutlaka yapılmalıdır. Zaten kötü şartlarda yaşam savaşı veren bu canların en çok 3-5 yıl arası yaşadığı herkesin malumudur. Kısaca yaşam hakkına saygı ve tamamen insani yaklaşarak bu sorunu hep birlikte el ele çözeceğimizden eminiz. Herkesin desteği çok önemli" diyerek sözlerini tamamladı.

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Aç-susuz Kalan Hayvanlara Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim