• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Abtü Ve Yunus Emre Enstitüsü Türk Dilini Ve Kültürünü Birlikte Öğretecek

Abtü Ve Yunus Emre Enstitüsü Türk Dilini Ve Kültürünü Birlikte Öğretecek
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nevzat Ardıç, Adana Bilim ve Teknoloji...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nevzat Ardıç, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Okt. Bünyamin Oğuz ve Müdür Yardımcısı Okt. Latif İltar, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Yunus Emre Enstitüsü ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılması planlanan "İşbirliği ve Tanıtım Protokolü" ve "Yabancı Öğrenciler İçin Yaz Okulu Projesi" ile bölgede yürütülecek olan yabancılara Türkçe öğretimi projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ABTÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ TÖMER'in sadece Türkçe öğretimi değil aynı zamanda Türk kültürünün, milli ve manevi değerlerimizin de aktarıldığı bir merkez olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gül, "Bizler, Türk dilinin ve kültürünün öğretilmesi için Yunus Emre Enstitüsü ile bölgemizde her türlü proje ve işbirliğine hazırız" dedi.

Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Ceylan "36 ülkedeki 44 kültür merkezinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Türk dili ve kültürünü öğretmek için yurt içinde de birçok proje yürütüyor. Suriyeli Mültecilere Türkçe öğretimi için materyal hazırlanmasından eğitimcilerin eğitimine kadar birçok çalışma yürütüyoruz. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Suriyelilere dönük Türkçe öğretim deneyiminden "Eğitimcilerin Eğitimi" konusunda yararlanabiliriz. Enstitü, yapılacak olan protokolle birlikte yurtdışında ilgili ülkelerde açılacak eğitim fuarlarında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitenin tanıtımını yapacak. Ayrıca yabancılara Türkçe öğretimiyle ilgili sahada yapılacak çalışmalarda enstitü ile üniversite işbirliği halinde olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim