• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Abtü Rektörü Prof.dr. Gül: “Toplumu Eğiten Kadındır”

Abtü Rektörü Prof.dr. Gül: “Toplumu Eğiten Kadındır”
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Yeşiloba Yerleşkesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program gerçekleştirildi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Yeşiloba Yerleşkesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program gerçekleştirildi. ABTÜ'de görev yapan kadın personelin katıldığı törende Rektör Prof. Dr. Aykut Gül ve üst yönetim de hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, kadınların toplumdaki yerinin ve öneminin samimi olarak vurgulanması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Gül, "Kadın, toplumu eğiten kişidir. Hepimizin ilk öğretmendir. Bir toplumun eğitilmesi ve yetişmesi önce kadının eğitilmesi ile olur. Maalesef günümüzde ekranlara bağımlı bir aile ortamı var. Çocuklarla gerekildiği gibi ilgilenilmiyor. Ben, kadınların öncelikli görevleri olan annelikle daha fazla ilgili olması taraftarıyım. Ülkemizde son zamanlarda boşanma sayıları evlenme sayılarını geçmiş durumda. Bu da aile kavramının ne derece zarar gördüğünün bir kanıtı niteliğindedir. Boşanmalarda da en büyük zararı yine kadınlar ve çocuklar görüyor" şeklinde konuştu.

Terör sürecinde de en büyük mağduriyeti kadınların gördüğünü belirten Prof. Dr. Gül, "Terör bölgelerinde yapılan tüm eylemlerin, hendeklerin eziyetlerini çeken kadınlarımız, sonucunda evladını şehit veren, acı çeken yine kadınlarımız. Aslında bütün bu sorunların çözümü yine kadınlarımızın bir araya gelmesi ile olacaktır. Terörün amacı da zaten bu birlikteliği engellemek. Tarihimiz boyunca kadınlarımızı her zaman ayrı bir yere koyan, onlara değer veren bir toplum olduk. Selçuklu'dan Osmanlı'ya oradan günümüze kadar bu böyle olmuştur. Kadın ve erkek eşitliği deyince anlatılmak istenenin adaletin ve hakkaniyetin sağlanması olmalıdır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, tüm kadın personelimize karanfil vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Abtü Rektörü Prof.dr. Gül: “Toplumu Eğiten Kadındır”

Abtü Rektörü Prof.dr. Gül: “Toplumu Eğiten Kadındır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim