• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Abtü İnternet Haftası Etkinlikleri

Abtü İnternet Haftası Etkinlikleri
İnternetin ülkemize gelişinin 23. yılı sebebiyle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen "ABTÜ İnternet Haftası Etkinlikleri" yapılan...

İnternetin ülkemize gelişinin 23. yılı sebebiyle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen "ABTÜ İnternet Haftası Etkinlikleri" yapılan konferanslar ile başladı.

Açılış gününün ilk bölümünde ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, "Teknolojik Özgürlük - Teknolojik Tutsaklık" konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Gül, konferansında ülkemize bilgisayarların girişinden itibaren teknolojik gelişimi kronolojik olarak anlattı. Teknolojinin doğru ve verimli kullanıldığı zaman büyük kolaylık sağladığını ve önemli bir zaman kazancına yol açtığını belirten Prof. Dr. Gül, sosyal medya kavramının ortaya çıkmasıyla birlikte internetin bir bağımlılık haline geldiğini belirtti. Prof. Dr. Aykut Gül, "Sanal dünyada sosyal olurken gerçek dünyada asosyal oluyoruz. Sosyal medya paylaşımı yaparken yaşadığımız anı kaçırıyoruz. Yediği yemeği birbiriyle paylaşan bir nesilden yediklerini sosyal medyada paylaşan bir nesil olduk. Gezilerimizi, alışverişlerimiz, faaliyetlerimizi kendi yararımızı gözeterek değil, başkalarının beğenileri doğrultusunda yapıyoruz. Bu yüzden de inanılmaz bir israf kültürü oluşuyor. Halbuki amacımız "basit yaşam" denen kavramı yakalayabilmek olmalı. Avrupa'da artık insanlar sanal dünyadan uzaklaşmanın yollarını arıyor. Bizler de bunun yollarını aramalıyız" şeklinde konuştu.

Teknolojinin sadece zararlarından bahsetmenin haksızlık olacağını vurgulayan Prof. Dr. Gül, "Bugün hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik platform mevcut. "Bulut Sistemi" denen ve kişisel bilgi ve belgelerinize her an ulaşmanızı sağlayabilecek platformlar var. Çoğunlukla bedava ya da cüzi bir ücretle edinebileceğimiz, her yerde okuyabileceğimiz e-kitaplar var. Neyin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösteren video siteleri var. Yine her konuda eğitimlerin yer aldığı birçok siteye internet üzerinden ulaşmak mümkün. Sosyal medyayı hiç kullanmamalıyız demiyorum ancak sosyal medya için harcadığımız zamanı kontrol altına almamız, beşeri değerlerimiz olan samimiyet, yüz yüze sohbet, birlikte aynı sofrada yemek yemek gibi faaliyetleri daha sık yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Gül konferansının sonunda bazı yararlı internet sitelerinden örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Günün ikinci bölümünde ise iki ayrı konferans yapıldı. Bilişim Proje Eğitim Merkezi (BİLPEM) Kurucusu Mehmet Aydın, "Buluttaki Kariyer" isimli konferansta katılımcıları Bulut Teknolojisinin tarihsel gelişimi, kullanım alanları, Bulut Teknolojisi çeşitleri hakkında bilgilendirdi. Aydın, bilişim sektöründe çalışmaya aday olan ve bu sektöre ilgi duyan öğrencilere sektördeki iş olanaklarını ve işe alım sürecinde dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

Bir diğer konferansta ise Efa Bilişim Yazılım firmasından Siber Güvenlik Uzmanı Kurtuluş Karasu "Bilgi Güvenliği" hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. İnternet dünyasının çok geniş bir alan olduğunu belirten ve her türlü saldırıya açık bir mecra olduğunu vurgulayan Karasu, gerekli tedbirlerin alınmadığı takdirde karşılaşılabilecek istenmeyen durumlar hakkında bilgi verdi. Yaptığı sunumda dünyada yaşanan siber saldırılara değinen ve bu saldırıların ülkeler arasında büyük kaoslara yol açtığını anlatan Karasu, İnternet IP adreslerinin kişilerin ev adresleri kadar önemli olduğunu ve kablosuz ağ şifrelerinin güvenilmeyen insanlarla paylaşmanın siber suçlardan doğacak sorumluluğu kabul etmek olduğunu belirterek konferansına son verdi.

Etkinliklerin sonunda Prof. Dr. Aykut Gül, Mehmet Aydın ve Kurtuluş Karasu'ya katkılarından ötürü teşekkür belgesi verdi. Ayrıca her konferans sonrasında yapılan çekilişlerle öğrencilere sürpriz hediyeler verildi.

Abtü İnternet Haftası Etkinlikleri

Abtü İnternet Haftası Etkinlikleri

Abtü İnternet Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim