• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Abhazya Milli Basketbol Takımı Kocaeli’ne Geldi

Abhazya Milli Basketbol Takımı Kocaeli’ne Geldi
Abhazya'nın Milli Basketbol Takımı, Kocaeli'de özel müsabakalar gerçekleştirmek üzere İzmit'e geldi.

Abhazya'nın Milli Basketbol Takımı, Kocaeli'de özel müsabakalar gerçekleştirmek üzere İzmit'e geldi.

Abhazya'nın Milli Basketbol Takımı Kocaeli'de yapılacak olan hazırlık maçları için İzmit'e geldi. Remila Otel'de konaklayan Abhazya Milli Basketbol Takımı'na Abhazya Devlet Spor Komitesi Başkanı Janna Zantaria'da eşlik ediyor. İlk günlerinde İzmit Atatürk Spor Salonu'nda antreman yapan milli basketbolculara, Abhazya-Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp ve Akmis Grup Genel Müdürü Olgun Aksoy moral verdi. Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Cengiz Kahraman'ın da ziyaret ettiği antrenmana Kocaeli basını da yoğun ilgi gösterdi. Ruhi Karaalp, Olgun Aksoy, Janna Zantiria ve Abhaz Milli Basketbol Takımı, Dünya Başol, gazete ve televizyonlara turnuva hakkında bilgiler verdi. Keyifli geçen antrenmanda protokol üyeleri basketbolcular ile yakından ilgilendi.

Antrenmanın ardından Abhazya'nın Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp'i makamında ziyaret eden heyet, burada Abhazya'da ki spor çalışmaları hakkında Karaalp'i bilgilendirdi.

Akmis Grup Genel Müdürü Olgun Aksoy'un da bulunduğu ziyarette Karaalp misafirlere hitaben yaptığı konuşmada, "Abhazya'nın politik, ekonomik ve bölgesel olarak güçlü olmasını önemserken aynı zamanda spor ve sanatı da eksik etmemek istiyoruz. Bu anlamda Abhazya hem Türkiye hem de Kocaeli ile sürekli temas halinde. Her geçen gün bu alanların gelişimi için temaslarımız sürüyor, yetenekler karşılıklı olarak sunuluyor. Basketbol Abhazya'da sevilen bir spor dalı. Abhazya Milli Basketbol Takımı geçtiğimiz yaz Kıbrıs'ta önemli mücadeleler gösterdi. Bu kez Türkiye'de böyle bir organizasyon yapmak istedik. Burada da güzel müsabakalar izleyeceğiz. Kendilerine geldiklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kocaeli'den bir basketbol takımı da önümüzdeki aylarda Abhazya'ya gidecek ve orada da güzel bir organizasyonlar yapılacak" dedi.

Abhazya Spor Bakanlığı, Abhazya Basketbol Federasyonu ve Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği tarafından organize edilen basketbol organizasyonu 1 Nisan Cuma tarihinde saat 16.00'da İzmit'te bulunan Atafen Koleji'nin spor salonunda gerçekleştirilecek. Organizasyonda bu yılın Kocaeli şampiyonu Atafen Koleji ile Abhazya Milli Basketbol takımı dostluk maçında karşılaşacak. 2 Nisan Cumartesi günü ise gündüz saat 11.00'de İzmit Atatürk Spor Salonu'nda İzmit İhtisas Basketbol Takımı ile Abhazya Milli Basketbol Takımı dostluk maçı gerçekleştirecek.

Bu müsabakalara Abhaz Dernekleri Federasyonu yöneticileri, Kocaeli kent protokolünün önemli isimleri, Türkiye'de yaşayan Kafkas ve Abhaz kökenli yurttaşlar katılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim