• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

"ABD'yi değil Türkiye'yi tercih ederim"

"ABD'yi değil Türkiye'yi tercih ederim"
Ekonomist Marc Faber, "Ben 10 yıl sonrası için hisse senedi alacak olsam ABD'den değil Türkiye'den hisse senedi almayı tercih ederim" dedi.

Borsa İstanbul, Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Bloomberg HT, Endeavour startejik ortaklığı ile VIP MICE tarafından düzenlenen, alanında uzman isimlere ev sahipliği yapan Sermaye Piyasaları Kongresi, dünyaca tanınan finans uzmanları Marc Faber ve Mark Yeandle'ın katıldığı basın toplantısı ile kapılarını açtı.

Finansal krizleri önceden tahmin etmesiyle tanınan, "Doktor Kıyamet" olarak da bilinen ekonomist Faber, kongrede yaptığı konuşmada, İstanbul'un bankacılık sistemi ve takas sisteminin etkinliğini artırması gerektiğini, eğer bu başarılabilirse Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika için bir merkez olma yolunda ilerleyebileceğini söyledi.

Londra, Dubai, Hong Kong gibi merkezlere bakarak İstanbul'un bölgesel bir finans merkezi olma yolunda potansiyel konumunu değerlendiren Faber, "İstanbul Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi için değerlendirildiğinde böyle bir potansiyel taşıyor. Ancak Londra, NewYork, Şanghay, Hong Kong gibi merkezlere baktığımızda İstanbul'un kısa vadede bu merkezlerle karşılaştırılamayacağını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Faber, İstanbul'un yabancı yatırımcıyı tatmin edecek bir altyapıya ulaşması gerektiğinin altını çizerek, "Örneğin trafik İstanbul'da çok ciddi bir sorun. Bir yerden bir yere gitmek çok uzun zaman alıyor. Hükümetin ve özel sektörün birinci önceliği ve sorumluluğu İstanbul'un fiziksel ve altyapısal sorunlarını çözmek olmalı. Ben 10 yıl sonrası için hisse senedi alacak olsam ABD'den değil Türkiye'den hisse senedi almayı tercih ederim" şeklinde konuştu.

İstanbul'un bankacılık sistemi ve takas sisteminin etkinliğini artırması gerektiğini, eğer bu başarılabilirse Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika için bir merkez olma yolunda ilerleyebileceğini de söyledi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim