• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

ABD’ye Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor

ABD’ye  Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması üzerine Kilis Sivil Dayanışma Platformu ile AK Partililer'den tepki geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması üzerine Kilis Sivil Dayanışma Platformu ile AK Partililer'den tepki geldi.

Cuma Namaza sonrası Hacı Derviş Camiinde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ile AK Partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kilis Sivil Dayanışma Platformu adına Memur Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, yaptığı açıklamasında, İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarını ifade ederek, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız. "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma" ve "Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına" yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın önceliklidir" dedi.

AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ise ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanın yaraladığını bölge sorunları derinleştirdiğini ifade ederek, "Kesin şekilde Kudüs, Tüm Müslümanlarının kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti attırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İsrail'in sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahene ederek, Müslümanların iradesini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD’ye Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor

ABD’ye Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor

ABD’ye Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim