• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Abdullah Reha Nazlı: Bundan Sonra İnternet Toplumu Değil, Toplum İnterneti Etkileyecek

Abdullah Reha Nazlı: Bundan Sonra İnternet Toplumu Değil, Toplum İnterneti Etkileyecek
Sosyal Medya Uzmanı Abdullah Reha Nazlı, EDUCON firmasının Ankara'da düzenlediği kamu personeline yönelik sosyal medya organizasyonuna eğitmen olarak katıldı.

Sosyal Medya Uzmanı Abdullah Reha Nazlı, EDUCON firmasının Ankara'da düzenlediği kamu personeline yönelik sosyal medya organizasyonuna eğitmen olarak katıldı. Eğitimde bakanlıkların sosyal medyadan sorumlu uzmanları da yer aldı.

Kurumsal internet yönetimi için bireysel kullanım prensiplerinin önemine değinen Nazlı, internet kullanımının esas amacının değişimi yaratacak hedef kitleye ulaşılmak için gerekli algoritmaları kurmak ve bunu web projeleri ile hayata geçirmek olduğunu, doğru kitleye ulaşıldığında diğer herkesi bu kitlenin yönlendireceğini söyledi.

Z kuşağının kalabalık nüfusunun sosyal medyayı kullanım gücünün bugüne kadar ekonomiden medyaya, sektörlerden kültüre kadar pek çok şeyi değiştirdiğini açıklayan Nazlı, bu nüfusun 10 yıl içinde seçmen nüfusunun yüzde 43'ünü oluşturacağını söyledi.

Nazlı, internetin toplumu değiştirme ivmesinin yavaşladığını ve bazı toplumsal değişimlerin artık yavaş yavaş kalıcı olduğunu, bugünden sonra bu kavram ve değişimlere gittikçe tüm toplum tarafından adapte olunacağını açıkladı.

Abdullah Reha Nazlı ayrıca, bugüne kadar hep internetin toplumu nasıl etkilediğinin konuşulduğunu ancak bundan sonra toplumun interneti etkileyeceği kadar büyük değişiklikler yaşanacağını, bu göz önüne alınmadan uzun vadeli projelerin sonucunun hesaplanamayacağını anlattı.

Nazlı'ya göre, sosyal medya öncesi dönemi hatırlamayan neslin tüketim alışkanlıkları, iş bulma sıkıntıları, bilgi kavramına bakışları, her şeyi göz önüne sererek tartıştırma yöntemleri toplumda iş, çalışma, eğitim gibi pek çok konuyu doğrudan etkileyecek.

Nazlı, "Toplum, bu kuşağın taleplerine duyarsız kalsa bile bu gençler kitleleri yönlendirme güçleri ve nüfustaki en kalabalık kitle olmaya doğru gidişleri ile istediklerini uzun vadede doğrudan ya da dolaylı olarak elde edecekler" dedi.

3 saatlik eğitimde ayrıca "Bilgi Çağı, Çağımızda Data ve Info Kavramlarının Farkı, Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı Önündeki Tehditler, Bireysel Alışkanlıkların Kurumsal Çalışmaları Etkileme Süreçleri ve Geleceğe Nasıl Bakmalıyız?" konularına değinildi. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim