• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Abdullah Kiğılı yabancı sınırına isyan etti

Fenerbahçe Asbaşkanı, futbolda yabancı sınırını saçmalık olarak yorumladı.
Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, CNBC-e'de Finans Cafe programında Melda Yücel Kocaalp'in sorularını cevapladı. Dünya markası olabilmek için yabancı sınırlamasının kalkması gerektiğini söyleyen Abdullah Kiğılı, stadyumun isminin de genel kurul kararıyla değiştirilebileceğini söyledi. Kiğılı, CAS'ın gerekçeli kararının henüz kendi ellerine ulaşmadığını da sözlerine ekledi.
 
"FENERIUM'UN DEĞERİ 315 MİLYON TL"
 
Kiğılı, "Şu anda kulübün 55 Fenerium mağazası bulunuyor. Bu yıl forma satışlarında artış hızlı oldu. Bu yıl forma satışında geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 artış yaşanıyor. Fenerium'un marka değeri 315 milyon TL. Bu yıl ciroda 100 milyon TL'ye ulaşacağız. Dünyada hazır giyim sektöründe en uygun fiyat Türkiye'de" dedi.
 
"YABANCI SINIRI ÇOK SAÇMA"
 
Yabancı sınırlamasını eleştiren Kiğılı, "Eğer siz dünya markası olmak istiyorsanız, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorsanız yabancı sınırını kaldırmak mecburiyetindesiniz. Kendi liginde oynayacaksan bu kadar yabancıya da gerek yok. Avrupa'da oynadığın vakit, 10 tane, 9 tane. Şu anki durum bence yanlış, TFF'nin bunu kaldırması gerekir. Önümüzdeki sene 5+0+3 olacak. Bu yasaklar olmamalı, yasak olduğu sürece gelişmek mümkün değil. Yok Türk milli takımına faydası olurmuş. Bu ilkleri yapan Fenerbahçe'dir. İnanılmaz büyük oyuncular geldi. O oyuncular Türk oyuncularla birlikte oynuyorlar. Antrenmanda arkadaşlar oluyor. Türk oyuncuların kendine özgüveni artıyor. Yıllardır AB'ye girmek için mücadele ediyorsun, Avrupa'da oynamak için de sınır getiriyorsun. Saçmasapan şeyler." açıklaması yaptı.
 
"STADIN ADINI DEĞİŞTİRMEYE GEREK YOK"
 
Yeni forma tasarımlarının kamuoyunda tartışılmasıyla ilgili konuşan Kiğılı, bu algının yanlış olduğunu, forma satışlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isminin değişmesiyle ilgili kararın Genel Kurul tarafından verilebileceğini belirten Kiğılı, "Bence ismi değiştirmeye gerek yok" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim