• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Abdullah Gül'den liderlere seçim uyarısı

Abdullah Gül'den liderlere seçim uyarısı
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi parti liderlerinin konuşmalarında dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Elbette eleştiriler olacak, muhakkak ki farklı sesler demokrasinin demokrasinin, çoğulculuğun gereği" dedi.

Abdullah Gül, adını taşıyan üniversitedeki açılış ve toplantıya katılmak üzere memleketi Kayseri'ye geldi. İstanbul'dan özel uçakla Kayseri'ye gelen Gül'ü Erkilet Havalimanı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ak Parti Kayseri milletvekili adayları ve bazı işadamları karşıladı.

"HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ"

Gül, havalimanı çıkışında, "Kayseri'de özellikle arkadaşlarımla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Arkadaşlarım artık Kayseri sorumluluğu devir alıyorlar. Milletvekili arkadaşlarım Kayseri'yi en güzel şekilde temsil ettiler. Bundan sonra inşallah yeni arkadaşlarımız devir alacaklar ve en güzel şekilde Kayseri'yi temsil edecek. İnşallah hayırlı çalışmalar devam edecek. Bütün arkadaşlar hepsi birbirinden değerli. Bütün arkadaşlarımı Kayseri'ye emanet ettim" diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ GERGİNLİK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin "Seçim öncesi gerginliği nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi: "Tabii ki her seçimin kendine göre bir heyecanı vardır. Bu heyecanın getirdiği bir gerginlik olabilir. Ama hepimizin, herkesin dikkat etmesi gerektiği, Türkiye olarak hepimizin dikkat etmesi gereken, seçim öncesi herhangi bir gerginlik, seçim sonrasını esir almaması lazım. Seçimden sonra Türkiye muhakkak kendi gündemine dönecek. Tekrar gelişme, kalkınma gibi temel meselelere yoğunlaşacak.

Şüphesiz ki TBMM bütün halkın birliğini, beraberliğini temsil eden yer olduğuna göre, oradaki çalışma ortamını da en iyi şekilde sağlamak için seçim öncesi de herkesin tabii centilmenliğe riayet etmesi gerekir. Elbette ki, eleştiriler olacak, muhakkak ki farklı sesler demokrasinin demokrasinin gereği, çoğulculuğun gereği. Ama bunlar ne kadar kırıcı olmazsa, seçim sonrası hep beraber Türkiye için çalışma ortamını, TBMM'de daha da kolaylaştırır. Eminim ki Türkiye'de bunlar olacaktır. Türkiye'de çok seçimler oldu, çok şükür ki, 1950'den beri yapılan seçimlerin hiçbirine şaibe düşmedi. Eminim ki bu seçim de en güzel şekilde olacaktır. Açık,şeffaf, uluslararası örgütlere her zaman açık. O açıdan herkesin sandığa gidip, vatandaşlık görevini en güzel şekilde yapacağından da eminim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim