• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Abdullah Gül'den Gülen'e örtülü mesajlar!

Abdullah Gül'den Gülen'e örtülü mesajlar!
Abdullah Gül’ün Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada üstü kapalı mesajlar vardı.

AK Parti ile Gülen Cemaati arasında yaşanan gerilim; bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine farklı bir boyut kazandırdı. Devletin; cemaat ve bazı tarikatlara karşı Diyanet'i öne çıkarma siyaseti çerçevesinde Kutlu Doğum etkinlikleri devlet katında üst düzey katılım ile kutlanmaya başlandı. Etkinliklerin Ankara Arena spor Salonu'nda düzenlenen açılışı bölümü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla yapıldı. Gül, 2.5 saatten fazla kaldığı açılış törenindeki konuşmasında hem içeriye hem de Ortadoğu'daki gelişmeler çerçevesinde İslam dünyasına önemli mesajlar verdi.

Gül; "Birbirimize karşı samimi olmamızın, özümüzle sözümüzün, içimizle dışımızın bir olmasının her şeyden önce sağlıklı bir toplum olmanın en temel şartı olduğunu vurgulamak isterim" dedi.

CHP LİDERİ DE KATILDI

Hz. Peygamber’in 1443. doğum günü, Türkiye çapında bu yıl devletin zirvesinin daha fazla katılım içinde olduğu çeşitli etkinliklerle kutlanmmaya başlandı. Ankara Arena Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşinin evsahipliğinde yapılan törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrütnnisa Gül ile birlikte katıldı. Törende yer alan isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile çok sayıda milletvekili bulundu. Tezahüratlar içinde spor salonuna giren Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, protokol bölümündekilerle el sıkıştı. Ak Parti milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin Hayrünnisa Gül'ün elini; vekilin eşinin de Cumhurbaşkanı Gül'ün elini sıkmaması dikkat çekti. İstanbul'da yarın yapılacak etkinliğe ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

DİN SAMİMİYETTİR

"Din samimiyettir" sloganı ile düzenlenen törende; sala ve salavatlar eşliğinde siyer-i Nebi anlatımı yapıldı. Gül, 2.5 saatin üzerinde kaldığı törende bir konuşma yaptı. Salondaki kalabalığın il gösterip tezahüratta bulunduğu Gül, özetle şunları söyledi:

HÜZÜNLÜ TABLO

"İşte içinde bulunduğumuz bu çağda sürdürülmesi mümkün olmayan bu yanlışların birikimi sonucu, İslam dünyasında son yıllarda, kaçınılmaz başkaldırmalar olmuş ve insanlar haklı taleplerle meydanlara çıkmışlardır. Çağı kavrayabilen liderlikler dönüşümün ülkelerinde daha az maliyetle gerçekleşmesinin yolunu açarken, statükolarını korumakta ısrarlı olanlar ülkelerini harap etmişler, vatandaşlarını kan ve gözyaşına boğmuşlar veya sürdürülemeyecek politikalarla ülkelerini onlarca yıl geriye götürmüşlerdir.

Şüphesiz ki, bir yandan Müslümanlar olarak bu acıları derinden hissedip üzerimize düşen dayanışmayı gösterirken, diğer yandan da bu hüzünlü tablodan akılla çıkmanın yollarını bu ülkelere göstermek zorundayız.

AĞIR SAMİMİYET SINAVINDAN GEÇİYORUZ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın, bu yılki Kutlu Doğum Haftasının ana teması olarak samimiyet konusunu seçmesini anlamlı buluyor ve takdir ediyorum. Bu vesileyle şu hususu yeniden ifade etmek isterim: İçtenlikli bir şekilde kendimizden başlayarak çevremize bakmalıyız. İyi niyetli ve istikrarlı çabalarla gidişatımızı gözden geçirmeliyiz. Bu topraklarda her inanç grubunun, her aidiyet ve mensubiyet çizgisinin huzur ve bekasını garanti altına almalı ve bu konuda vicdani ve ahlâkî açıdan sorumluluk duymalıyız.

Bugün Hz. Peygamberi sevmenin, ona tabi olmanın her şeyden önce derin bir samimiyet gerektirdiğini düşünüyorum. Bin yılı aşkın Müslümanlık tarihimizin ortak özelliği dinde samimiyettir.

İnsan, ilişkilerini Allah’la nasıl kuruyorsa çevresindekilerle de öyle kurmak zorundadır. Kabul etmek gerekir ki günümüzde herkes gibi bizler de ağır samimiyet sınavlarından geçmekteyiz. Allah ve Peygamberle olan ilişkilerimizin özü samimiyet üzerine bina edilmiştir. Peki, diğer insanlarla, kendimizle, doğayla ve cümle mevcudatla kuracağımız ilişkinin dinî ve ahlâkî temeli ne olacaktır? Bu vesileyle bu konunun üzerinde hep birlikte yeniden düşünmeli ve her birimiz kendimizi gözden geçirmeliyiz. Sözlerime burada son verirken birbirimize karşı samimi olmamızın, özümüzle sözümüzün, içimizle dışımızın bir olmasının her şeyden önce sağlıklı bir toplum olmanın en temel şartı olduğunu vurgulamak isterim. Kutlu Doğum Haftamızın Peygamber Efendimizin mesajlarının doğru bir şekilde anlaşılıp kavranması, hemen her boyutuyla içselleştirilmesi konusunda bizlere yeni kapılar açmasını temenni ediyor, hepinizi muhabbetle selamlıyorum ve Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim