• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Abdullah Gül'den flaş açıklama!

Abdullah Gül'den flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları

Bir kez daha Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins ve beraberindeki heyete ülkemize hoşgeldiniz diyorum. Konuklarımızı Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Letonya ile ilişkilerimiz çok köklüdür.

Letonya AB dönem başkanlığını üstlenecek. Bunu başarıyla gerçekleştireceklerine inanıyorum. Türkiye'ye olan desteğinin devam edeceğine inanıyorum. Bunu sayın Cumhurbaşkanı da tekrarladı. Bundan büyük memnuniyet duyduk. 

Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins'in konuşmasından satır başları:

Bize bu ziyaret fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu ziyaret ilişkileri güçlendirmek için vesile oldu. Büyük bir heyetle beraber geldik. Parlamentodan da yüksek düzeyde katılım gerçekleşiyor. Diplomatik ilişkilerin tesis edildiği yılın 90. yılını kutlayacağız 2015'te... ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi önemli. Geçtiğimiz sene sayın Cumhurbaşkanı ile bir araya geldik ve çok yakın dost olduk. İyi bir ilişki tesis ettik. Ülkemizde yaşanan bir kaza neticesinde bizi arayıp geçmiş olsun dilediniz. Bu da çok önemli. NATO'da da iki müttefik olarak yer alıyoruz. Türkiye ile işbirliği ile olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

İki ülke cumhurbaşkanının konuşmalarının ardından soru-cevap faslına geçildi

İşte Abdullah Gül'ün sorulara verdiği cevaplar

MİT YASASIYLA İLGİLİ TARTIŞMALAR

Bütün yasalarda olduğu gibi bu yasayı da yakından takip ediyorum. İlgili sayın Bakanı ve ilgili müsteşarı çağırıp onlarla görüşüp fikirlerini söyledim. Diğer yasalarda yaptığım gibi... Şüphesiz ki bu tip yasalar tartışmalı konulardır. İşin doğası gereği öyle. Gayet dikkatli şekilde görüşlerimi paylaşıyorum. Milletvekillerinin vereceği bir karardır. 

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Seçim takvimi açıklandı. Sayın Başbakanla konuşacğaız dedik ama henüz konuşmadık.  Yakında konuşacağız. Bu ikimizin şahsıyla alakalı bir konu. Şüphesiz başka adaylar da olacaktır. Türk halkı karar verecektir. Farklı eleştiriler de duyuyorum. Şüphesiz ki başka adaylar da olacaktır. Seçimlerde neticede halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde de dememektedir. Diğer konularda bakalım önümüzdeki süreçte bunlar çok konuşulacak.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim